Recepti 09. listopada 2014.

Mediteranski odrezak s povrćem

gastro postao gastro.24sata.hr
Meso i povrće pečeno na roštilju recept su za odličan ručak ili večeru

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 3

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 4

Potrebno vam je

  • 600 g govedina, odrezak
  • 2 žličica ulje maslinovo
  • 2 režanj češnjak
  • 4 kriška ljubičasti luk
  • 4 kom šampinjoni (uzgojeni)
  • sol
  • papar
  • 3 kom rajčica, crvena

Priprema

  1. Zagrijte roštilj. U međuvremenu u maloj tavi zagrijte ulje na umjerenu temperaturu i na njemu propržite zgnječeni češnjak. Ulje i češnjak stavite u zdjelu.
  2. Kolutove luka i klobuke gljiva s obiju strana premažite maslinovim uljem. Luk i gljive pecite na roštilju oko dvije minute sa svake strane. Gljive narežite na tanke ploške, s lukom ih stavite u zdjelu i pomiješajte s uljem.
  3. Odreske narežite na tri jednaka dijela. Posušite ih, posolite, popaprite i premažite uljem. Pecite ih na roštilju tri-četiri minute.

Meso i povrće pečeno na roštilju recept su za odličan ručak ili večeru

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.