Recepti 13. listopada 2014.

Meksička salata od piletine i paprika

gastro postao gastro.24sata.hr
Piletinu i rižu skuhajte dan ranije da biste, nakon napornog dana, pripremili brz i zdav obrok za svega 30 minuta

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 422

Potrebno vam je

  • 450 g pile (bijelo meso bez kosti)
  • 150 ml majoneza
  • 150 ml jogurt (3.2% masti)
  • 1 mala žlica čili u prahu
  • 1 mala žlica crvena paprika
  • cajenski papar
  • 0.50 mala žlica pasirana rajčica (passata)
  • luk ,crveni
  • 1 kom paprika, zelena
  • 1 kom crvena paprika
  • 175 g kukuruz u zrnu, suhi
  • 175 g kuhana riža

Priprema

  1. Prutiće piletine stavite u veliku zdjelu za salatu.
  2. U posebnoj zdjeli pomiješajte majonezu, jogurt, začine, pire od rajčice i pire od luka, te nakratko odložite da bi se okusi stopili. Preljev umiješajte u piletinu.
  3. Dodajte paprike i zrna slatkog kukuruza, te polako miješajte dok preljev ne prekrije sve sastojke.
  4. Kuhanu rižu (dugog zrna) stavite na tanjur, a mješavinu piletine složite u sredinu. Odmah poslužite.

Piletinu i rižu skuhajte dan ranije da biste, nakon napornog dana, pripremili brz i zdav obrok za svega 30 minuta

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.