Recepti 07. kolovoza 2023.

Milkshake - samo 2 sastojka, a toliko slatkog veselja!

Milkshake od vanilije
Milkshake od vanilije - odlična osnova za igru okusa foto: Content Pixie/Unsplash
gastro postao gastro.24sata.hr
Volimo milkshake jer s ovim osnovnim receptom, za koji ti trebaju samo 2 sastojka, uz malo mašte možeš daleko dogurati što se okusa tiče...

OK, milkshake je pomalo amerikanizirano piće, ali ne može nam nitko reći da nije fino… Pa toliko smo toga američkog uvezli i postalo je neizostavan dio naših stolova, pa zašto ne i ovaj utješni napitak, slavni milkshake, koji se sastoji od samo 2 osnovna sastojka – sladoleda i mlijeka?!

Milkshake je super fora kad se ti ili tvoji klinci zaželite nečeg slatkog, na slamčicu. Najčešće se milkshake priprema u blenderu, ali može se praviti i u kuhinjskom robotu, pa čak i uz pomoć običnog ručnog miksera ili pak, ako si negdje na moru i nemaš ni ručni mikser, pjenjača će također dobro poslužiti da napraviš nikad bolji milkshake.

@thewhyteelephant #milkshakemondays #icecream #barbieshake #milkshake ♬ Barbie Girl - Lady Aqua

Volimo milkshake i zbog toga što njegov osnovni okus možeš obogatiti raznim kombinacijama koje sežu u nedogled. Sladoled od jagode ili čokolade, ili pak čokoladne mrvice, karamela… U milkshake možeš dodati i zdrobljene Oreo kekse, kekse s maslacem od kikirikija, čokoladni ili voćni sirup, kokos… Nije šala, oni najhrabriji u svoj su milkshake dodali i vino i tvrde da je bilo ukusno.

I toppinge za milkshake možeš birati po želji, ali i prema tome što ti je dostupno kod kuće. Na milkshake staviš malo šlaga, na to preliješ čokoladni sirup, komadiće čokolade i/ili kokosa, nasjeckane orašaste plodove, omiljene zdrobljene kekse, a na vrh staviš jednu ušećerenu trešnju! Ili sve pospeš šarenim mrvicama.

Donosimo jednostavan osnovni recept za milkshake, a njegov daljnji razvoj prepuštamo tebi i tvojoj mašti. Ovaj milkshake gotov je za 5 minuta, a navedene količine dovoljne su za jednu porciju.

 | Author: Louis Hansel/Unsplash Milkshake od vanilije foto: Louis Hansel/Unsplash

Milkshake od vanilije – osnovni recept

Sastojci:

  • 1 i ½ šalica (375 ml) sladoleda od vanilije
  • ¼ šalice mlijeka
  • tučeno slatko vrhnje
  • ukrasi po želji – šarene mrvice, kandirana trešnja…

Postupak:

  1. U blenderu dobro izmiksaj sladoled i mlijeko.
  2. Ulij u visoku čašu i ukrasi tučenim slatkim vrhnjem šarenim mrvicama, kandiranom trešnjom…

 

 | Author: Knight Duong/Unsplash Milkshake s Oreo keksima foto: Knight Duong/Unsplash

Isprobaj i sljedeće recepte za milkshake...

 

Možda vas zanima... Otvaramo sezonu milkshakea odličnom kombinacijom čokolade i kakaa Recepti Možda vas zanima... Neodoljiva kombinacija irske kave i milkshakea Recepti Možda vas zanima... Zasladi se osvježavajućim milkshakeom od jagoda Recepti Možda vas zanima... Mocha milkshake - kremasta kombinacija kave, sladoleda i čokolade Recepti Možda vas zanima... Minuta te dijeli od divnog sezonskog milkshakea Recepti

 

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 09:53 08. Kolovoz 2023.

    odlično