Recepti 05. veljače 2024.

Ovaj recept za juhu od rajčice vrijedi isprobati!

Juha od rajčice
Krem juha od rajčice foto: Merve/Pexels
gastro postao gastro.24sata.hr
Nakon obilnog nedjeljnog ručka, na repertoaru je lagana krem juha od rajčice

Ako je iza tebe vikend pun događanja, slatkiša i masne hrane, preporučujemo da novi tjedan započneš krem juhom od rajčice. Ne, neće ti trebati svježe rajčice, već pravo čudo možeš napraviti od nasjeckanih rajčica iz konzerve

Ovaj recept je očekivano jednostavan, ali na popisu sastojaka je jedan vrlo bitan dodatak. Suptilnu notu slatkoće dobit ćeš ako netom prije miksanja dodaš nekoliko žličica meda. 

 

Krem juha od poriluka i pastrnjaka Možda vas zanima... Savršena krem juha od poriluka i pastrnjaka Recepti

 

Vrijeme kuhanja je otprilike 45 minuta, a sastojci su dostatni za 4 obilna serviranja. Dobar tek!

 | Author: Julia Kicova/Unsplash Juhu možeš poslužiti s tostiranim kruhom i dodati naribani sir! foto: Julia Kicova/Unsplash

Krem juha od rajčice

Sastojci:

  • 225 g maslaca
  • 225 g luka
  • 60 g glatkog brašna
  • 1,5 kg nasjeckane rajčice iz konzerve
  • 150 ml pilećeg temeljca
  • 25 g šećera
  • 2 žličice soli
  • 1/3 žličice papra
  • 100 ml slatkog vrhnja
  • 100 ml mlijeka
  • 2 žlice meda

 

Krem juha od brokule i sira Možda vas zanima... Tanjur juhe od brokule i sira popravlja raspoloženje Recepti

 

Postupak:

  1. Zagrij maslac u velikoj posudi pa dodaj nasjeckani luk. Prži luk nas srednje jakoj vatri dok ne omekša i ne postane staklast. 
  2. Dodaj brašno i miješaj nekoliko minuta, dok mješavina ne poprimi zlatnu boju. 
  3. Dodaj nasjeckanu rajčicu iz konzerve, temeljac, šećer, sol i papar. Kad zakuha, smanji vatru i kuhaj otprilike pola sata. Povremeno promiješaj kako juha ne bi zagorjela pri dnu. 
  4. Makni s vatre, umiješaj mlijeko, vrhnje i med pa izradi štapnim mikserom u krem juhu. Vrati na vatru i zagrij!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.