Recepti 22. srpnja 2023.

Ove sezonske složence moraš isprobati!

Složenac s tikvicama i puno, puno sira
Recepti za sezonske složence koje moraš isprobati! foto: SHUTTERSTOCK
gastro postao gastro.24sata.hr
Složi i ispeci brzinski ručak za cijelu obitelj!

Kada temperature narastu volimo brze i ukusne recepte s pristupačnim namirnicama. Složenci zadovoljavaju sve kriterije - ekonomični su, brzi i zasitni, a uz to su idealni ako u hladnjaku imaš viška sezonskog povrća.

Priprema ti neće oduzeti mnogo vremena, a većinu posla odrađuje pećnica. Svakako isprobaj!

 | Author: SHUTTERSTOCK Parmigiana foto: SHUTTERSTOCK

Parmigiana po receptu talijanskog kuhara

Ako tražiš ideju za ručak bez mesa, koji je ukusan i brz (i u kojem će uživati cijela obitelj), popularni talijanski chef Gennaro Contaldo ima recept za slasnu talijansku parmigianu. Domaći umak od rajčice u kombinaciji s patlidžanima, parmezanom i hrskavim slojem krušnih mrvica i mozzarelle prava je rapsodija okusa. Svakako isprobaj!

 

Možda vas zanima... Napravi parmigianu po receptu talijanskog chefa! Recepti

 

 | Author: Shutterstock Lazanje s tikvicama foto: Shutterstock

Lazanje s tikvicama

Zamijeni tjesteninu za pripremu lazanja tanko narezanim tikvicama. Lazanje od tikvica s niskim udjelom ugljikohidrata, bez pšenice i glutena, a pune povrća idealan su ručak nakon kojega ti ni najmanje neće nedostajati tjestenina, Kako bi izbjegla vodenkast okus, slijedi recept i tvoje jelo ispast će savršeno!

 

Možda vas zanima... Lazanje s tikvicama - verzija koju moraš isprobati! Recepti

 

 | Author: Shutterstock Grčka musaka foto: Shutterstock

Tradicionalna grčka musaka

Ovaj recept za tradicionalnu grčku musaku donosi ti ultimativni comfort food. Redovi patlidžana, obogaćeni sočnim umakom od mesa i vina i preliveni bešamel umakom - ima li što bolje od recepta za musaku? Ovaj će grčki klasik zasigurno postati jedan od regularnih recepata na tvojem jelovniku i to s razlogom!

 

Možda vas zanima... Tradicionalna grčka musaka popravlja raspoloženje Recepti

 

 | Author: Guliver/Shutterstock Složenac od tjestenine, tune i kukuruza foto: Guliver/Shutterstock

Složenac od tjestenine, tune i kukuruza

Ako nemaš ideju za ručak, a ni previše vremena za pripremu, spasit će te konzerve tune, graška i kukuruza koje čekaju svoj red. U kombinaciji s tjesteninom i sirom, čine zasitan i pristupačan ručak za cijelu obitelj.

Ovaj je recept idealan za duge radne dane, kada samo želiš odmoriti uz šalicu kave i dobru knjigu. Većinu će posla odraditi pećnica, a na tebi je da ocijediš konzerve, skuhaš tjesteninu i sve pomiješaš s brzinskim umakom od sira.

 

Možda vas zanima... Složenac od tjestenine s tunom, graškom i kukuruzom Recepti

 

 | Author: SHUTTERSTOCK Složenac od krumpira i tikvica foto: SHUTTERSTOCK

Složenac od krumpira i tikvica

Svakako isprobaj gratinirani krumpir s tikvicama koji može biti odličan prilog, ali i samostalno jelo uz koje je dovoljna tek osvježavajuća salata.

Ovo je još jedan dokaz da su jednostavne stvari često i najbolje. Krumpir, tikvice, sir, rajčica, vrhnje, malo ulja i začina i evo sjajne večere ili ručka.

 

Možda vas zanima... Dobar tek uz složenac od krumpira i tikvica Recepti

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.