Recepti 02. lipnja 2021.

Ovih sedam stvarčica trebaš ponijeti za bezbrižan roštilj u prirodi

Roštiljanje i piknik u prirodi foto: SHUTTERSTOCK

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Ponijela si hranu, ali ne i pribor za jelo, a zaboravila si i na komarce te ostale životinjice koje će ti se pridružiti u prirodi? Provjeri popis u nastavku kako bi sljedećeg puta mogla bezbrižno guštati...

Odlazak u prirodu, u šetnju ili na kampiranje, često nam je u mislima, pogotovo nakon višemjesečnog socijalnog distanciranja, osobito onima koji su to vrijeme proveli u gradovima. No, često od silnog veselja i uzbuđenja zaboravimo na najnužnije stvari. Hrana nam je gotovo uvijek prva na popisu, no pribor, tekućina za okrjepu ili pak gašenje vatre u slučaju da nešto krene po zlu, često budu zaboravljeni.

Stoga, ako i ti uskoro planiraš odlazak u prirodu - bilo na nešto dužu šetnju ili kampiranje - sigurni smo da će ti ovaj popis dobro doći. Gotovo sve s njega možeš pronaći i u Studencu, maloprodajnom trgovačkom lancu koji je nakon Jadrana, stigao i u Zagreb. Otvorenjem prve trgovine, na adresi Kneza Mislava 1 sredinom svibnja, Studenac je donio dašak noviteta u našu urbanu sredinu, a osim standardnih i već poznatih proizvoda, u njemu se može pronaći i ponuda "Samo u Studencu" koja predstavlja pomno birane proizvode privatnih robnih marki.

Pribor za jelo

Mnogi od nas ulože dosta vremena na pomno planiranje obroka, kako bi svaki dan godišnjeg odmora, bilo to kampiranje u planinama ili na obali, imali siguran objed. To ne uključuje samo popis namirnica, nego točno planiranje kako se višak ne bi bacao ili da ne stvara gužvu u kuferu. No, ono na što mnogi zaborave jest pribor s kojime taj obrok valja konzumirati. Stoga, možeš ponijeti onaj koji imaš u kuhinji, kupiti novi jednokratni, a po mogućnosti i onaj koji je ekološki prihvatljiv!

Peciva

S obzirom na to da je najčešći obrok za vrijeme boravka u prirodi upravo meso s roštilja, i gotovo svi ga jedu prstima - jer tako je najslađe, u tom slučaju pribor ti nije potreban. Ipak, dobra je ideja spakirati mnogo manjih peciva. Možeš ih napraviti doma, a možeš ih i kupiti već pripremljene i zapakirane u Studencu. Prereži ih na pola, unutra poslaži roštiljku i ćevapčiće ili sir i salamu i uživaj!

 

 | Author: SHUTTERSTOCK foto: SHUTTERSTOCK

 

Energetske pločice ili gotovi deserti

Gotovi pudinzi, malene energetske pločice ili zdravi Frusecca orašasti proizvodi, sve to pronaći možeš u Studencu. Osim što su ukusni, takvi obroci veoma su bitni kada smo u prirodi te koristimo više energije radi hodanja, planinarenja ili zabave i poslova vezanih uz roštiljanje. Oni ne samo da će ti pomoći utažiti glad dok čekaš gotov objed, već će te i napuniti energijom za kasniju igru, odlazak na kupanje ili obiteljsko druženje, a mogu poslužiti i kao desert!

 

 | Author: Studenac foto: Studenac

 

Papirnati ručnici

Bilo da ih koristiš nakon jela ili posežeš za njima nakon kihanja zbog proljetnih alergija, papirnati kuhinjski ručnici Nuvolette još su jedan proizvod kojeg je, neovisno gdje se nalaziš, korisno imati u ruksaku, a pogotovo ako si negdje na otvorenom i na duže vrijeme. Osim toga, u njih nakon objeda možeš odložiti ostatke mesa te spakirati za kasniju uporabu ili ih njima prekriti unutar posude. 

 

 | Author: Studenac foto: Studenac

 

Dovoljno tekućine

Svi znamo da poslije dobrog obroka, slijedi još bolje piće. Sok za pravljenje, gusti ili gazirani Sodo sok, sve što poželiš možeš pronaći u Studencu! I više od toga jer upravo Studenac donosi određene privatne robne marke koje ulaze u ponudu Samo u Studencu. Osim sokova, tu je i raznolika ponuda alkoholnih pića i grickalica nakon kojih ćeš tek trebati utažiti žeđ, ali i hrana za životinje ako na put vodiš i svog kućnog ljubimca!

 

 | Author: Studenac foto: Studenac

 

Voda za gašenje vatre

Osim sokova, za utažiti žeđ ponekad je baš potrebna voda. Ako planiraš roštiljati, uvijek je valja imati spremnu za svaki slučaj, ako dođe do neke nezgode s vatrom na otvorenom. Također, ako u blizini nije potok ili jezerce, u njoj ćeš moći i oprati ruke, umiti se, ali i rashladiti.

Sredstva protiv komaraca

Kada se već spakiraš, dođeš u prirodu, najedeš i osvježiš, sve što preostaje jest malo odmoriti. No, tu dolazimo do onih nešto manjih užitaka kada je u pitanju boravak na otvorenom, a to su životinjice, možda i one koje nas ponekad najviše izbace iz takta, a to su komarci. Tada na snagu stupa sredstvo protiv komaraca koje obavezno moraš imati spakirano u ruksaku!

Dakle, nakon što sve ovo uvrstiš na svoj popis za kupnju, bit ćeš spremna za bezbrižno roštiljanje i/ili kampiranje. Ako si u vremenskoj strci i nemaš kad u shopping, dostupna je i Kupi i pokupi usluga, uz pomoć koje možeš u nekoliko jednostavnih klikova svih sedam dana u tjednu od 0-24h kupiti namirnice te pokupiti pripremljenu košaricu već istog ili idućeg radnog dana u odabranim Studenac marketima. Provjeri na kojim lokacijama možeš preuzeti pripremljenu narudžbu.

Stoga, ako do sada čak i nisi planirala, pravo je vrijeme da se opremiš i kreneš u prirodu na kratki odmor od obaveza! Također, ako si u Splitu, Zadru, Puli i Rijeci, Studenac je pokrenuo suradnju s Woltom, servisom za brzu dostavu hrane te time postao još dostupniji svojim kupcima. 

Za kraj, spomenimo i kako je posebnost ponude zagrebačke poslovnice Studenca i To Go usluga, uz pomoć koje za vrijeme ili nakon kupovine možeš uživati u kavi, vrućoj čokoladi i čajevima.

 Sponzorirani sadržaj: missGASTRO za missMIND

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.