Recepti 13. listopada 2014.

Pečene tortille

gastro postao gastro.24sata.hr
Uz malo volje i truda, ovaj svjetski poznati meksički specijalitet dostupan je svima

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 400

Potrebno vam je

  • 1 režanj češnjak
  • 100 g pšenično brašno (puno zrno 100% )
  • 100 g kukuruzno brašno ili krupica
  • 1 mala žlica sol
  • 150 ml ulje kukuruzno
  • 300 ml voda
  • 1 kom patlidžan
  • 1 kom crni luk
  • 200 g rajčica, crvena
  • 1 žlica papar u zrnu
  • 0.50 mala žlica bosiljak, vezica
  • svježe mljeveni papar
  • 150 g mozzarella

Priprema

  1. U zdjeli pomiješajte brašno i sol s 300 ml vode da biste dobili gusto tijesto.
  2. U tavu za prženje stavite oko 45 ml ( 3 jušne žlice ) kukuruznog ulja i zagrijte na visoku temperaturu. U tavu izlijte malo tijesta kako biste napravili tortillu promjera oko 15 cm. Pržite dok s obje strane ne dobije zlatnosmeđu boju. Stavite na lim za pečenje, odložite i držite na toplom. Nastavite s ostatkom tijesta i napravite ukupno 6 tortilla.
  3. Za nadjev, uklonite peteljku plavog patlidžana, a meso narežite na ploške debele oko 1 cm. Stavite u cjedilo iznad zdjele i pospite solju. Odložite na 15 minuta, a zatim dobro isperite, osušite papirnatim ubrusom i narežite na kockice.
  4. Sitno narežite i ogulite luk, češnjak i rajčice.Zagrijte 15 ml (1 žlica) ulja u tavi za prženje, te pržite luk i patlidžan dok ne omekšaju.
  5. Dodajte rajčice i pirjajte oko 10 minuta dok ne dobijete gusti umak. Dodajte češnjak, zrna zelenog papra, bosiljak i papar prema ukusu te dobro promiješajte.
  6. Sir narežite na tanke ploške. Preko svake tortille raširite malo umaka, a zatim pokrijte sirom.
  7. Pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 180°C (plin na 4) oko 20 minuta dok ne dobije zlatnosmeđu boju i nabubri. Odmah poslužite ukrašeno grančicama bosiljka.

Uz malo volje i truda, ovaj svjetski poznati meksički specijalitet dostupan je svima

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.