Recepti 16. studenoga 2017.

Piletina obložena orasima i umakom od meda i senfa

foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Premažite pileća prsa mješavinom meda i senfa, posipajte krušnim mrvicama i orasima te zapecite u pećnici

Piletinu obložite orasima, dodajte joj aromatičnu mješavinu meda i senfa, a zatim sve zajedno ubacite u pećnicu i ispecite do zlatne boje.

 

Možda vas zanima... Predblagdanska nedjelja uz aromatičnu piletinu Recepti

 

Orasi, med i senf sjajno će se spojiti na nježnom mesu kao što je piletina, pa ih tako možete poslužiti uz jači prilog kao što je hrskavo pečeni krumpir. 

Također, ovako pripremljena piletina odlično će se složiti i uz heljdu.

 

Možda vas zanima... Ljepljiva i aromatična piletina u pivu i medu Recepti

 

 | Author: Stockfood foto: Stockfood


Potrebno vam je:

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 230 g oraha
  • 115 g krušnih mrvica
  • 1 mala žlica list bosiljka
  • 4 pileća fileta
  • 25 g meda
  • 25 g senfa
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 400°C.
  2. Izmrvite orahe te u njih umiješajte krušne mrvice i bosiljak.
  3. Začinite solju i paprom.
  4. Prekrijte površinu piletine medom i senfom.
  5. Nakon toga pospite piletinu mješavinom od oraha.
  6. Stavite u posudu za pečenje te poprskajte s dvije žlice ulja.
  7. Pecite 15-20 minuta.
  8. Premažite pileća prsa mješavinom meda i senfa, posipajte krušnim mrvicama i orasima te zapecite u pećnici.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.