Recepti 10. ožujka 2022.

Popravi dan jednom od ovih krem juha!

foto: Laura Roman / Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Kremaste domaće juhe jednostavne su za pripremu, zdrave su i ukusne, a uz sve to odlična su okrijepa nakon dugog radnog dana...

Ako si se zaželjela jela na žlicu, krem juhe od povrća odličan su, zdrav izbor. U nastavku donosimo recepte za juhe od brokule, cvjetače i ljubičastog batata koje možeš pripremiti za ručak ili večeru.

  • Krem juha od brokule

Iako je brokula dostupna tijekom cijele godine, vrhunac sezone doseže tijekom hladnih mjeseci kad mraz utječe na formiranje slatkastog okusa. Stoga, iskoristi sezonu brokule i pripremi savršeno kremastu juhu, prema receptu Jamie Olivera. Možeš ju poslužiti uz kiselo vrhnje ili ricottu. 

 

Možda vas zanima... Za ručak pripremi kremastu juhu od brokule Recepti

 

  • Gusta juha od ljubičastog batata

Jednostavna i zdrava juha od batata, odlična je za sve koje žele isprobati nešto novo. Recept potpisuje naša kolumnistica Laura Roman s bloga La vie shobaine. Ova juha prepuna je povrća i zdravih začina koji će te zagrijati. Juha je lagano slatkasta zbog batata i mrkve, te se orašasti okus tostiranih bučinih koštica odlično slaže s ostalim sastojcima

 

Možda vas zanima... Zdrava krem juha od ljubičastog batata Kolumne

 

  • Krem juha od cvjetače

Brza, lagana i ukusna juha od cvjetače, poslužit će kao predjelo, ali i kompletan obrok za one manjeg apetita. Za pripremu ove juhe potrebno je samo nekoliko sastojaka i nešto više od pola sata vremena. Recept je za šest porcija, a ostatak možeš čuvati u hladnjaku dva do tri dana. 

 

Možda vas zanima... Krem juha od cvjetače za lagani ručak Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.