Recepti 23. veljače 2024.

Prefini zalogajčići sa špinatom i feta sirom

špinat, lisnato tijesto
Prefini zalogajčići sa špinatom i feta sirom foto: Sheri Silver/Unsplash
gastro postao gastro.24sata.hr
Imamo odlično, brzo i ukusno rješenje za predjelo ili mali zalogaj uz omiljeno piće! Ovi prefini zalogajčići sa špinatom i feta sirom oduševit će čak i mae gurmane koji baš i ne vole zeleno povrće

Treba ti neko brzinsko predjelo ili fini zalogaj, a bilo bi dobro da je bez mesa jer svi tvoji gosti koji dolaze na večeru ne jedu meso? E pa, imamo odlično rješenje!

Hrskavo lisnato tijesto

Ovi slasni zalogajčići sa špinatom i feta sirom odlična su ideja za takve prilike! Hrskavo lisnato tijesto, i slastan i sočan nadjev u kojem su glavne zvijezde špinat i feta sir, uz dodatak luka, češnjaka, krem sira… svima će se svidjeti, čak i najmlađima koji možda i nisu tako ludi za zelenim povrćem.

 

Galette od lisnatog tijesta s jabukama Možda vas zanima... Recepti s lisnatim tijestom koje moraš isprobati! Recepti

 

Ovaj recept možeš prilagoditi sebi i svome ukusu, dodavanjem (i oduzimanjem) određenih namirnica, a možeš ga poslužiti i kao slani doručak. U svakom slučaju – uživat ćeš!

Špinat | Author: Rodolfo Quirós/Pexels Podvali klincima špinat u ovim zalogajčićima foto: Rodolfo Quirós/Pexels

Prefini zalogajčići sa špinatom i feta sirom

(9 komada, jednostavno, 90 minuta)

Sastojci:

  • 1 žlica biljnog ulja
  • 1/3 šalice luka, sitno nasjeckanog (1 šalica  = 250 ml)
  • sol
  • 2 češnja češnjaka, sitno nasjeckanog ili naribanog
  • 120 g krem sira, omekšalog
  • 2 jaja
  • 300 g zamrznutog špinata, odmrznutog i ocijeđenog od viška tekućine
  • ¾ šalice nadrobljenog feta sira
  • 2 žlice svježeg kopra, nasjeckanog
  • 2 žličice naribane limunove korice
  • svježe mljeveni crni papar
  • ulje za namastiti kalup
  • oštro brašno – za razvaljati lisnato tijesto
  • lisnato tijesto – 1 pakiranje

 

Zelene palačinke Možda vas zanima... Ove zelene palačinke moraš isprobati! Recepti

 

Postupak:

  1. U srednjoj tavici zagrij 1 žlicu ulja na srednjoj vatri. Dodaj luk i posoli. Dinstaj, uz povremeno miješanje, dok luk ne omekša, 4-5 minuta. Dodaj češnja i dinstaj dalje dok ne zamiriši, oko 30 sekundi. Makni s vatre.
  2. U velikoj zdjeli pomiješaj krem sir i 1 jaje. Umiješaj dinstani luk i češnjak, špinat, feta sir, kopar i limunovu koricu te dodaj soli i papra prema ukusu.
  3. Namasti 9 kalupa za muffine. Na lagano pobrašnjenoj površini razvaljaj lisnato tijesto i izreži 9 kvadrata. Kvadrate lisnatog tijesta rasporedi u kalup za muffine, tako da kutovi vire iz kalupa. Na svaki komad lisnatog tijesta stavi oko 2 i ½ žlice nadjeva. Malo pritisni tijesto na nadjev, da se sve spoji. Stavi u hladnjak na 30 minuta (ili u zamrzivač na 15 minuta).
  4. Pećnicu zagrij na 200 stupnjeva, a rešetku postavi na sredinu pećnice.
  5. Preostalo jaje izmuti s 1 žličicom vode te time premaži lisnato tijesto prije pečenja.
  6. Peci dok se lisnato tijesto lijepo ne napuše i zazlati, oko 25 minuta. Pusti da se malo ohladi prije vađenja iz kalupa. Posluži toplo.

 

zeleni njoki, njoki sa špinatom, špinat Možda vas zanima... Brzi njoki za najveće obožavatelje špinata Recepti špinat Možda vas zanima... Zavoli špinat uz ova 4 izvrsna recepta Špajza

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.