Recepti 20. travnja 2023.

Princes krafne s pjenom od jagoda – probaj im odoljeti!

Princes krafne
Princes krafne s pjenom od jagoda foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Malo tko može odoljeti klasičnim princes krafnama, a što kažeš na njihovu laganu proljetnu verziju s jagodama? Iskoristi sezonu omiljenog voća i pripremi ovu savršenu slasticu

Tko ne voli princes krafne neka digne ruku! Ok, to smo i mislili - svi ih volimo i teško nam je odoljeti kada su punjene bilo čime, a kamoli pjenicom od jagoda. Koliko to slatko i kremasto zvuči, zar ne? Svi smo već isprobali jagode na milijun načina u slatkim verzijama pa je vrijeme da ih pripremimo i na ovaj proljetni način.

Ispeci princes krafne, pripremi kremu bogatu okusom jagoda i slatkog vrhnja, a ako želiš, možeš ih servirati uz kavu ili čaj. Uopće ne zvuči lose!

 

Ledena pjenica od jagoda Možda vas zanima... Ledena pjenica od jagoda Recepti

 

 | Author: Shutterstock Princes krafne foto: Shutterstock

Princes krafne s pjenom od jagoda

Sastojci (za 12 komada):

  • 300 g jagoda
  • 300  ml slatkog vrhnja
  • 2 žlice šećera u prahu
  • 200 g brašna
  • 4 jaja
  • 2 vanilin šećera
  • 80 g maslaca
  • prstohvat soli

 

Princes krafne Možda vas zanima... Uz naše savjete napravi savršeno tijesto za princes krafne Špajza

 

Priprema:

  1. Za tijesto zakuhaj u loncu 250 ml vode, pa dodaj sol, maslac i vanillin šećer te ih miješajući otopi. Zatim odjednom uspi sve brašno i dalje miješajući dok se tijesto ne oblikuje u kompaktnu kuglu, a na dnu lonca se uhvati bijeli sloj. Tijesto premjesti u zdjelu i ostavi ga da se malo ohladi.
  2. Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva. U međuvremenu u tijesto umiksaj jedno po jedno jaje, premjesti ga u slastičarsku vrećicu s velikim zvjezdastim nastavkom te na lim obložen papirom za pečenje istisni velike ružice veličine loptice za golf.
  3. Princes krafne peci oko 25 minuta. Kad budu gotove, izvadi ih i još vruće prereži nazubljenim nožićem. Ostavi ih da se ohlade na rešetki za kolače.
  4. Dok se princes krafne hlade, operi i očisti jagode, pa polovicu usitni u mikseru. Ostatak jagoda nareži na tanke ploškice te ih poslaži na donji dio princes krafni i zasladi drugim vanillin šećerom.
  5. Napravi šlag od slatkog vrhnja pa u nj umiješaj izmiksane jagode. Slastičarsku vrećicu sa zvjezdastim otvorom napuni pjenom i njome nadjeni krafne. Gore stavi poklopčiće (gornji dio tijesta), pospi ih šećerom u prahu i posluži.

 | Author: Shutterstock Princes krafne foto: Shutterstock

princez-krafne Možda vas zanima... Video recept: Princes krafne - profiteroli Kolumne

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 09:54 20. Travanj 2023.

    pojeo bi ih 10