Recepti 07. siječnja 2018.

Prvi i najčokoladniji kolač koji smo isprobali ove godine

foto: Lidija Lončarić
gastro postao gastro.24sata.hr
Uzeli smo recept naše kolumnistice, dodali mu čokoladu, mak i lješnjake i stvorili neodoljivo sočan čokoladni kolač.

Kada nam je naša kolumnistica Jannette poslala recept za mramorni zebra kolač, instantno nam je na pamet pala sjajna ideja - pa ovo moramo pripremiti!

 

Možda vas zanima... Zebra mramorni kolač - slastica o kojoj se priča Kolumne

 

Iako nam se ovih dana po glavi mota neki sočan kolač s makom, ovom zebrastom jednostavno nismo mogli odoljeti, pa smo napravili kombinaciju koju ćemo zasigurno vrlo skoro ponoviti.

 

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

U bijeli dio zebra kolača dodali smo dvije žlice maka, a zatim sve prelili finom čokoladom i tostiranim lješnjacima. Ovi dodaci na sjajan su način nadopunili Jannettin sočan biskvit. Sljedećeg puta poslušat ćemo Jannettin savjet te kolač još malo natopiti rumom, za jače arome, naravno.

 

Možda vas zanima... Mramorni kuglof s višnjama - jer mramor je u modi Kolumne

 

Postupak pripreme zebra mramornog kolača potražite u Jannettinom receptu, a dok se kolač peče, u mikrovalnoj pećnici otopite čokoladu s malo maslaca. Važno je ne namjestiti previsoku temperaturu i povremeno provjeriti proces rastapanja kako čokolada ne bi zagorjela.

 

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

Također, vrijeme pečenja kolača idealno je za tostiranje lješnjaka. Dovoljno će im biti tek nekoliko minuta, pa ih svakako pripazite i izvadite na vrijeme. Odmah nakon što osjetite orašasti miris iz pećnice, oni su gotovi i spremni za čišćenje i sjeckanje.

Kada je kolač gotov i ohlađen, premažite ga čokoladom i pospite nasjeckanim lješnjacima. Pustite da se sve zajedno dobro ohladi i pokušajte pojesti samo jedan komad!

 

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Jannette Razum
    jannette 19:57 13. Siječanj 2018.

    Super ideja Lidija!! :) Ovo ću i ja svakako jednom isprobati!