Recepti 13. listopada 2014.

Rižoto „Primavera“

gastro postao gastro.24sata.hr
Pripremite rižu sa sastojcima iz prirode

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 401

Potrebno vam je

  • 1 šalica grašak zeleni (smrznuti)
  • 155 g šparoge, divlje
  • 1 l pileći temeljac
  • 60 g maslac, slani
  • 1 kom mrkva, crvena
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 1 kom luk ,crveni
  • 0.50 kom celer stabljika
  • 1 kom tikvice, zelene
  • 250 g riža, polirana (ili brašno )
  • 50 g parmezan

Priprema

  1. Kuhajte grašak i šparoge u kipućoj vodi 1-2 minute, ocijedite ih i odložite.
  2. Stavite temeljac u lonac i pustite da kipi.
  3. Zagrijte maslac i ulje u loncu debelog dna. Dodajte mrkvu nasjeckane na kockice: mrkvu, celer (listaš) i tikvicu te miješajte 2-3 minuta. Izvadite i odložite polovinu povrća. U lonac stavite rižu (arborio), miješajte 1-2 minute dok se dobro ne preprži.
  4. Dodajte ½ šalice (125 ml) vrućeg temeljca, miješajte na laganoj vatri dok ga riža ne upije, pa dodajte još temeljca. Ponovite postupak dok ne potrošite sav temeljac i dok riža ne postane meka i kremasta (25-30 minuta).
  5. Umiješajte parmezan, grašak, šparoge i povrće.

Pripremite rižu sa sastojcima iz prirode

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.