Recepti 30. rujna 2021.

Rođendanske torte: Šest provjereno dobrih recepata

; Rođendanske torte i torte za posebne prilike. foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Pronađi ideje (i recepte) za najukusnije rođendanske torte

Rođendanske torte slatke su delicije koje pripremamo s posebnim guštom. Vodimo računa da okus i izgled budu, u najmanju ruku, savršeni! 

Ako si u potrazi za odličnom rođendanskom tortom, u nastavku ti donosimo recepte za neke od naših favorita. Vjerujemo da će se nakon isprobavanja, redovito naći i na tvom slavljeničkom meniju!

1. Slojevita torta od pistacija i trešanja

Ljubitelji francuskih entremet mousse torti uživat će u ovoj  slojevitoj, slatkoj rapsodiji, koju krasi minimum biskvita, a maksimum krema i okusa! Ova torta je spoj finih slojeva s pistacijom, višnjom, bazgom, bijelom čokoladom, tonkom i karamelom. Recept je pripremila Marijana Zlomislić koja se krije iza Instagram profila Un mondo di sapori. Recept pronađi klikom na link u nastavku.

 

Možda vas zanima... Slojevita torta od pistacija i trešanja Kolumne

 

 | Author: Marijana Zlomislić Slojevita torta od pistacija, foto: Marijana Zlomislić

2. Jaffa torta

Jaffa torta je turbo jednostavna i izgledom i izradom, a miris i okus su nadnaravni. Cijela kuća miriši po narančama kad se peče ova torta. Svakako ju isprobaj. 

 

Možda vas zanima... Jaffa torta - slastica iza koje ne ostaju ni mrvice Kolumne

 

 | Author: Irena Gavran Jaffa torta, foto: Irena Gavran

3. Sacher torta

Sacher torta, dekadentna slastica od čokolade i džema, prvi je puta napravljena u Beču prije nešto manje od 200 godina. Hotel Sacher je na službenim stranicama objavio recept koji su okarakterizirali kao približan originalnom. S obzirom na to da im sva slava počiva upravo na sacherici, vjerovat ćemo im na riječ - i na grame. Recepti pronađi na linku u nastavku. 

 

Sacher torta Možda vas zanima... Sacher torta - klasik oko kojeg se vodila pravna bitka Špajza

 

Sacher torta | Author: Thinkstock Sacher torta, foto: Thinkstock

4. Schwarzwald torta - klasik za posebne prilike

Spoj višanja, čokolade i šlaga jednostavno je savršen! Ako želiš napraviti ovu neodoljivu tortu, prvo sto ćeš primijetiti je tamni biskvit koji je savršenog okusa sam po sebi, toliko da ga možeš pojesti samog. Fina krema od višanja i, naravno, slatko vrhnje za kraj. I, vjeruj nam, nitko ne staje na jednom komadu torte, već traže repete!

 

Možda vas zanima... Schwarzwald torta - klasik za posebne prilike Kolumne

 

 | Author: Nevena Josipović Rođendanska torta, foto: Nevena Josipović

5. Brza čokoladna torta s bananicama

Ako želiš pripremiti brzu, ali jako ukusnu tortu, ovaj je recept prava stvar za tebe! Riječ je čokoladnoj deliciji s bananicama. Kod ovog recepta vrijedi ona: riječi nisu važne, djela su bitna. Pa zasuči rukave i dok trepneš bit će gotova. A tom brzinom i nestaje s tanjura! Recept pronađi klikom na link u nastavku. 

 

Možda vas zanima... Kakav hit: Superbrza čokoladna torta s čoko bananicama Kolumne

 

 | Author: Irena Gavran Brza čokoladna torta, foto: Irena Gavran

6. Torta od čokolada i višanja za posebne prilike

Ne vidimo bolji način nego da rođendan obilježiš jednom, mnogima omiljenom, kombinacijom okusa. Ovu čokoladnu tortu krasi podloga od prhkih keksi, a po želji podlogu možeš zamijenite s brownie bazom ili čoko biskvitom. Iako je popis sastojaka poprilično dug, torta je zaista jednostavna za pripremu. Svakako isprobaj!

 

Možda vas zanima... Torta od čokolade i višnje za posebne prilike Kolumne

 

 | Author: Irena Gavran Torta za posebne prilike, foto: Irena Gavran


 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • višnja 20:00 05. Listopad 2021.

    mmmmm, sve su prefine!!!!!