Recepti 06. srpnja 2023.

Savršenstvo okusa: Krumpir salata s roštilja

krumpir salata
Malo drugačija krumpir salata foto: Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovaj recept je savršen ako ti je ostalo kuhanog krumpira od prethodnog dana, a dodaš li mu malo mrkve, luka, peršina i naribanog parmezana (ili bilo kojeg sira koji se fino topi) u tren oka možeš pripremiti savršen obrok

Vrijeme je roštiljanja, druženja s prijateljima, ali i vrućina pa nam je svako jelo koje ne traži dugu pripremu posebno drago. Još ako k tome možemo iskoristiti sve ostatke povrća i mesa koje imamo kod kuće, i od njih pripremiti prava mala iznenađenja puna okusa i boja – evo razloga da odmah 'pripalimo vatru'!

Ovaj recept je savršen ako ti je ostalo kuhanog krumpira od prethodnog dana, a dodaš li mu malo mrkve, luka, peršina i naribanog parmezana (ili bilo kojeg sira koji se fino topi) u tren oka možeš pripremiti savršen obrok. Naravno, da bi bio zanimljiviji i ukusniji zapakiraj ga u foliju i baci na žar – svi će se okusi sljubiti na najljepši način, a dodatkom majoneze i otopljenog sira zalogaji će biti neodoljivi.

 

krumpir salata Možda vas zanima... Salata od krumpira s kobasicom - ovo morate isprobati! Recepti

 

Slobodno se poigraj s različitim vrstama povrća i testiraj koji se okusi najbolje sjedinjuju. Preporučujemo da uz sve ovo serviraš i zelenu salatu ili onu od mini rajčica – njihova svježina fino će nadopuniti puninu okusa u zapakiranoj foliji. Posluži pojedinačne porcije ili serviraj na velikom pladnju – garantiramo da će nestati u trenu.

 | Author: Getty Images Krumpir salata foto: Getty Images

Salata od krumpira s roštilja

Sastojci (za 4 osobe):

  • 1 kg kuhanog krumpira od prethodnog dana
  • 4 mrkve
  • 1 glavica nasjeckanog luka
  • 1 vezica peršina
  • 150 g naribanog parmezana
  • 150 g majoneze
  • sol i papar

 

Proljetna salata od krumpira i jaja Možda vas zanima... Proljetna salata od krumpira i jaja Recepti

 

Postupak:

  1. Krumpir oguli i nareži na ploške. Mrkvu očisti i oguli te je nareži na tanke ploške. Kuhaj 3-4 minute. Zatim ocijedi.
  2. Krumpir, mrkvu, luk, parmezan i majonezu pomiješaj, posoli i popapri. Peršin operi, protresi i natrgaj listiće. Polovicu peršina usitni i pomiješaj sa salatom.
  3. Stavi na sredinu aluminijske folije po porciju salate od krumpira i pospi preostalim peršinom. Presavij foliju da dobiješ paketiće i peci oko 20 minuta na roštilju.

 

Možda vas zanima... Salata od krumpira i tune - kad vam se baš i ne da kuhati... Recepti

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.