Recepti 28. veljače 2018.

Snickers torta od palačinki - imamo savršen spoj!

foto: Lidija Lončarić
gastro postao gastro.24sata.hr
Nakon neuspjelog pokušaja izrade torte na dva kata, mašta nam je proradila u sasvim novom smjeru, pa smo tako biskvit zamijenili palačinkama, a kreme namazom od kikirikija i čokoladom...

Slastičarski projekti daleko su kompliciraniji od slanih specijaliteta u kojima toliko volimo uživati. Dokazali smo si to još jednom neuspjelom tortom koja nažalost, nije uspjela utažiti našu želju za slatkim i lijepim desertom. Ipak, neuspjeli nas je pokušaj natjerao da se potrudimo još malo više i tako se rodila genijalna ideja o Snickers torti od palačinki.

 

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

 

Palačinke smo ispekli prema receptu naše kolumnistice Josipe s bloga Cake diary by Josipa. Njezinoj smo kombinaciji dodali još žličicu vanilije za intenzivniji okus, a zatim smo velike palačinke pomoću čaše izrezali na manje krugove. Naravno, ovaj korak nije nužan, ali izrezivanjem će vaša tortica izgledati više, a samim time i ljepše. 

 

Možda vas zanima... Tajna je otkrivena: Imamo recept za najbolje palačinke ikad! Kolumne

 

Za premaz koristite kikiriki maslac i otopljenu tamnu čokoladu, a želite li se dodatno iskazati, u kombinaciju uključite i domaću slanu karamelu. Mi smo svoju pripremali na super jednostavan način, koristeći tek šećer, sol i mlijeko, ali vaš karamel može biti upravo onakav kakav sami najviše volite. Odlična ideja bit će i kupovni dulce de leche.

 

Možda vas zanima... Slatko zlato: Upoznajte dulce de leche Špajza

 

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić


Palačinke naizmjence premazujte kikiriki maslacem i otopljenom tamnom čokoladom, slažite jednu na drugu, pa na kraju sve još dodatno prelijte čokoladom. Pospite kikirikijem ili lješnjacima i dodajte karamelu. Voila, prefina torta gotova je brže nego što možete zamisliti, a da pritom niste uprljali gomilu posuđa ili izgubili isto toliko živaca.

Neka zbilja bude u slast!

 

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.