Recepti 03. rujna 2022.

Špinat "na tapeti": 4 jednostavna recepta za današnji ručak

foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Za kraj tjedna pripremi jednostavna i hranjiva jela sa špinatom, koja će se svidjeti i onima kojima špinat možda nije omiljena namirnica...

Ako ti dosad špinat nije bio omiljena namirnica, pokušaj ga pripremiti prema jednom od ovih recepata, koji će te zasigurno natjerati da promijeniš mišljenje! 

Špinat je bogat izvor vitamina C koji jača imunitet i pomaže resorpciju željeza; zatim vitamina A koji održava zdravima kožu i sluznicu, te vitamina B skupine uključujući i folnu kiselinu koja djeluje na stvaranje crvenih krvnih stanica. Uz to što je zdrav, špinat se odlično sljubljuje s raznim vrstama sireva, mesom i tjesteninom. 

  • Tjestenina sa špinatom i ricottom

Samo te 20-ak minuta dijeli od uživanja u kremastoj tjestenini sa špinatom i ricottom. Nerijetko se odlučujemo upravo za kremaste tjestenine čija nas priprema ne umara, a ujedno su i comfort food. Sve naše uvjete ispunjava ovaj recept sa špinatom, ricottom i parmezanom. Jelo je gotovo za manje od pola sata, a količina je dovoljna za dva serviranja. 

 

Možda vas zanima... Kremasta tjestenina sa špinatom i ricottom Recepti

 

  • Tart od krumpira, špinata i sira

Slasan tart od svježeg sira i špinata koji ima neobičnu bazu – napravljenu od naribanog krumpira. Tart možeš puniti svježim sirom, špinatom, te sušenim i cherry rajčicama. A za dodatnu slatkoću, možeš dodati i karamelizirani luk. Posluži ga toplog, ali imaj na umu da će jednako ukusan biti i kad se ohladi. Recept potpisuje Laura Roman koju možeš pronaći na blogu La Vie Shobaine i pratećim profilima na Facebooku i Instagramu!

 

Možda vas zanima... Odličan tart od krumpira, špinata i sira Kolumne

 

  • Krem juha od špinata

Ako želiš pojesti nešto na žlicu, a uz to ukusno i hranjivo, juha od špinata je odličan izbor. Ukusna i kremasta juha od špinata sa žlicom kiselog vrhnja oduševit će i najizbirljivije. Ako napraviš veliku količinu, slobodno možeš zamrznuti višak. Ne brini, okus juhe ostaje netaknut. Recept je osmislila Ena Kokanović Nagy s bloga Slavonka.

 

Krem juha od špinata Možda vas zanima... Odlična proljetna krem juha od špinata Recepti

 

  • Brze pileće rolice punjene špinatom 

Vjerujemo kako si do sada već isprobala rolice sa sirom i špinatom, no uvjeravamo te kako će te ove u potpunosti osvojiti. Zbog aromatičnih dodataka poput špinata i parmezana, rolice pripremljene na ovaj način bit će posve drugačije od svih koje si do sada okusila. Ako želiš da jelo bude još sočnije, dodaj mu i umak od rajčice i u rekordnom roku uživaj u sjajnom i raskošnom ručku.

 

pileće rolice Možda vas zanima... Gotovo za tren: Pileće rolice sa sirom i špinatom Recepti
 
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.