Recepti 23. veljače 2020.

Svinjski kotleti u marinadi od bosiljka i češnjaka

foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
U našoj kuhinji svinjetina zauzima visoko mjesto.

Najprije mariniraj meso u smjesi bosiljka, češnjaka i limuna, pripremi ga na grill tavici i serviraj uz salatu od rajčice i mozzarelle. Naravno, dobar su izbor i matovilac i rikola s malo maslinovog ulja i acetom. 

Znamo da ovo jelo ima proljetni štih, ali zbog sunca i visokih temperatura već razmišljamo o tome da započnemo sezonu roštiljanja. Ako si i ti sličnog raspoloženja, kotlete ispeci na roštilju i uživaj u vikendu. 

 

Možda vas zanima... Sočni svinjski kotleti sa smeđim šećerom Recepti

 

Sastojci:

  • 4 svinjska kotleta 
  • 2 češnja češnjaka
  • 50 grama svježeg bosiljka
  • 2 žlice limunovog soka
  • 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • sol, papar

 

Možda vas zanima... Ukusni i aromatični kotleti s medom Recepti

 

Priprema:

  1. U procesor hrane ubaci češnjak i samelji ga. Zatim dodaj bosiljak i opet uključi procesor. Kada smjesa češnjaka i bosiljka bude pomiješana, zaustavi procesor i dodaj limunov sok, ulje, sol i papar po želji te ponovno upali procesor kako bi se svi sastojci proželi. 
  2. Uzmi svinjske kotlete i s obje strane ih premaži dobivenom smjesom bosiljka i češnjaka te ih ostavi da odstoje 15 do 30 minuta.
  3. Odlično bi bilo sada da ih pripremiš na roštilju, ali možeš to napraviti i u grill tavici. Peci ih 5 do 6 minuta s jedne strane, a zatim ih preokreni i ponovno peci 5 do 6 minuta s druge strane, a možeš ih i peći sve dok unutarnja temperatura ne dosegne 60 stupnjeva Celzija. 
  4. Zatim ih ostavi sa strane na tri minute. Dobiveni kotleti tako će biti pečeni do srednje-slabo pečene razine ili medium rar razine pripreme. Ako više voliš jače zapečene kotlete - produži vrijeme pečenja. Dobar tak!

 

Možda vas zanima... Ručak u 3 slijeda: Batat s humusom, pijani kotleti i fit cheesecake Kolumne
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.