Recepti 13. listopada 2014.

Svježa burrata sa sušenim rajčicama

Svježa burrata sa sušenim rajčicama
gastro postao gastro.24sata.hr
Burrata je svježi talijanski sir koji se najčešće kombinira s povrćem, sličan je mozzareli, ali s kremastijim i masnijim središtem

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 78

Potrebno vam je

  • 30 g burrata
  • 10 kom rajčica, crvena
  • ulje maslinovo
  • bosiljak, vezica
  • svježe mljeveni papar
  • sol
  • limunova korica
  • 10 kom sušena rajčica

Priprema

  1. Burratu možete zamijeniti i mozzarellom.
  2. Ogulite i otkoštite rajčice, narežite ih na lađice i posložite na pleh i paprite za pečenje. Pokapajte s malo maslinova ulja, pospite krupnom soli, po želji popaprite te stavite u zagrijanu pećnicu da se suše na temperaturi 160 stupnjeva desetak minuta.
  3. Izvadite rajčice kad se posve smežuraju i ostavite da se ohlade. Nemojte pokrivati.
  4. Burratu otvorite i pustite neka se njezina mekana sredina razlije po tanjuru.
  5. Posložite uokolo ohlađene sušene rajčice. Pripremite marinadu kojom ćete doraditi to jednostavno jelo tako da izmiješate sok polovice limuna, naribani limunovu koricu te ekstra djevičansko maslinovo ulje.
  6. Marinadom pokapajte rajčice i burratu te servirajte. Ako nemate svježu burratu, zamijenite je mozzarellom koju možete doraditi vrhnjem za kuhanje.
  7. Po želji dodajte posteljicu od svježe rikule.

Izvor 'Mirisno ljeto na tanjuru', Ana Grgić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.