Recepti 14. srpnja 2018.

Ultimativni umak za sendviče, tortilje i burgere – imamo recept!

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Kada vam dosade klasični umaci poput kečapa i majoneze, a ne da vam se pripremati omiljeni tzatziki ili domaći bbq sos, okrenite se ovom jednostavnom rješenju za koji će vam biti potrebno manje od jedne minute.

Do sada smo već naučili da dobar sendvič bez umaka ne postoji. Iako su mesni i sirni dodaci srce sendviča, tortilje, burgera i gyrosa, a povrće daje onu osvježavajuću notu, dobar umak podiže čitavu stvar na novu razinu i spaja sve sastojke na idealan način. Ako je umak dobar, naravno.

 

Možda vas zanima... Grčki jogurt sjajno nadopunjuje baš svako jelo Špajza

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock


Donosimo vam jednostavan recept za umak koji će svaki vaš pokušaj sendviča pretvoriti u nevjerojatno dobro jelo.

Sve što vam treba je tek nekoliko sastojaka. Pripremite pola šalice majoneze, dvije žlice vode, režanj češnjaka i prstohvat soli. Češnjak protisnite, pa dobro pomiješajte sve sastojke i umak je gotov

Izvrsno će se složiti sa sočnim mesom u burgeru, upotpunit će svaki sendvič, a tacosi i tortilje bit će daleko ukusniji dodate li im tek žličicu ovog sjajnog bijelog umaka.

 

Možda vas zanima... Domaći pileći giros - božanstveni grčki sendvič za svaku priliku Recepti
 

Naravno, kombinaciji ovih nekoliko sastojaka možete dodati i žlicu vrhnja, svježe sezonsko bilje ili pak pola žličice senfa, pa ga učiniti još malo bogatijim.
 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.