gastro postao
Bez imalo grižnje savjesti i prepun B vitamina, ovaj će te lažni sladoled osvježiti, a i napuniti energijom
Ovaj slasni (veganski) sladoled mnogima je omiljeni, jer osim dobroga okusa i zdravih namirnica, veoma se lako priprema. Osim onih s bananom, jagodom i limunom o kojima smo već pisali, ovoga ti puta donosimo malo drugačiji okus.
Spoj ekstrakta vanilije, maslaca od badema, kakaa i javorovog sirupa stvorit će rapsodiju okusa za koju smo sigurni da će ti se svidjet! Kao i uvijek, po želji u njega možeš dodati komadiće čokolade, naribati ju prije posluživanja ili na njega dodati svježe voće, sve po tvojem ukusu i željama!
Brzinski lažni sladoled
Sastojci:
- 4 smrznute banane (oguli i nasjeckaj ih na komade, zamrzni preko noći)
- 2 suhe datulje
- 1 žlica maca praha (nije obavezno)
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 1 žličica bademovog maslaca
- 60 ml bademovog mlijeka
- 2 žlice kakaa
- 2 žlice javorovog sirupa
Postupak:
- Napravi svoj kakao umak - dobro izmiješaj kakao prah i javorov sirup i ostavi sa strane.
- Sve ostale sastojke pomiješaj u blenderu. Blendaj oko 20 sekundi. Zatim ga zaustavi i sakupi sastojke koji se nalaze uz rub te ga ponovno uključi. Ponovi postupak dok ne dobiješ glatku i kremastu smjesu.
- Ako želiš, dobivenu smjesu stavi nakratko u zamrzivač kako bi bila nešto čvršća.
- Jednom gotovu, smjesu nice creama prelij umakom od kakaa i dodaj malo bademovog maslaca za ukras.
- Po želji dodatno ukrasi kokosovim pahuljicama, bobičastim voćem ili nekom drugom namirnicom.