Ovaj osvježavajući desert, čija je baza banana, oduševit će te iz nekoliko razloga. Sve što ti treba za pripremu su smrznuto voće, blender i nekoliko minuta vremena. Nije važno voliš li jagode, limun, mango ili borovnice, nice cream možeš spremiti sa svim spomenutim sastojcima, ali i s čokoladom.
Zaboravi na kupovne sladolede, koji iako možda jesu označeni s dairy free ili gluten free naljepnicama, ništa ne može biti bolje od nice creama kojeg si sama pripremila.
Nice cream od jagode
Jednom pripremljen, ovaj slastan desert možeš u zamrzivaču čuvati do dva tjedna. Navedeni sastojci dovoljni su za pripremu dvije do četiri porcije. U slast!
Sastojci:
- 400 g jagoda
- 1 srednja banana
- 1/8 žličice soli
- 160 ml bademovog mlijeka
Priprema:
- Rasporedi jagode i bananu na lim za pečenje obložen masnim papirom. Stvari ih u zamrzivač na četiri sata.
- Prebaci voće u blender. Dodaj sol. Uključi ga na oko 30 sekundi.
- Zaustavi procesor i sastojke kreme koji su uz rub procesora hrane ili blendera lopaticom vrati u sredinu blendera. Ulij mlijeko i miksaj još otprilike minutu.
- Zaustavi blender i promiješaj smjesu te skini špatulom sve što je "zapelo" na unutarnjim plohama. Upali ga i pusti da miješa smjesu sve dok ona ne postane glatka i kremasta, oko dvije minute.
- Posluži odmah ili prebaci u nepropusnu posudu i stavi u zamrzivač na otprilike dva sata.
Nice cream od limuna
Samo pet minuta bit će ti potrebno za pripremu namirnica i dodatnih pet minuta za izradu ovog lažnog sladoleda. Sastojci u receptu također su dovoljni za dvije do četiri porcije, a preporučujemo da poduplaš smjesu. Sladoleda nikad dosta!
Sastojci:
- 2 smrznute banane
- sok od 1/2 limuna
- malo limunove korice
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 1 žlica mlijeka ili 1 žlica običnog jogurta
Priprema:
- Noć prije, banane nareži i stavi na lim za pečenje koji je obložen masnim papirom. Zamrzni ih preko noći.
- U blender stavi smrznute banane, limunov sok, limunovu koricu i ekstrakt vanilije. Smjesu miksaj dok ne dobije kremastu teksturu nalik sladoledu.
- Možda ćeš morati zaustaviti blender nekoliko puta da postružeš smjesu koja će biti na stranicama blendera.
- Posluži odmah ili stavi u zamrzivač na nekoliko sati. U slast!