Recepti 27. svibnja 2021.

Testiraj brzinske recepte za "sladoled" od banane

Nice cream s jagodama foto: SHUTTERSTOCK
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovu ledenu slasticu spremit ćeš u svega nekoliko minuta. A osim što je brza, veganska je i možeš ju lako prilagoditi svom ukusu i stanju u smočnici...

Ovaj osvježavajući desert, čija je baza banana, oduševit će te iz nekoliko razloga. Sve što ti treba za pripremu su smrznuto voće, blender i nekoliko minuta vremena. Nije važno voliš li jagode, limun, mango ili borovnice, nice cream možeš spremiti sa svim spomenutim sastojcima, ali i s čokoladom.

 

Možda vas zanima... NICEcream: Priča o zdravom domaćem sladoledu Kolumne

 

Zaboravi na kupovne sladolede, koji iako možda jesu označeni s dairy free ili gluten free naljepnicama, ništa ne može biti bolje od nice creama kojeg si sama pripremila. 

Nice cream od jagode

Jednom pripremljen, ovaj slastan desert možeš u zamrzivaču čuvati do dva tjedna. Navedeni sastojci dovoljni su za pripremu dvije do četiri porcije. U slast!

Sastojci:

  • 400 g jagoda
  • 1 srednja banana
  • 1/8 žličice soli
  • 160 ml bademovog mlijeka

Priprema:

  1. Rasporedi jagode i bananu na lim za pečenje obložen masnim papirom. Stvari ih u zamrzivač na četiri sata.
  2. Prebaci voće u blender. Dodaj sol. Uključi ga na oko 30 sekundi. 
  3. Zaustavi procesor i sastojke kreme koji su uz rub procesora hrane ili blendera lopaticom vrati u sredinu blendera. Ulij mlijeko i miksaj još otprilike minutu. 
  4. Zaustavi blender i promiješaj smjesu te skini špatulom sve što je "zapelo" na unutarnjim plohama. Upali ga i pusti da miješa smjesu sve dok ona ne postane glatka i kremasta, oko dvije minute.
  5. Posluži odmah ili prebaci u nepropusnu posudu i stavi u zamrzivač na otprilike dva sata.

 | Author: Guliver/Shutterstock Nice cream od jagode; foto: foto: Guliver/Shutterstock

Nice cream od limuna

Samo pet minuta bit će ti potrebno za pripremu namirnica i dodatnih pet minuta za izradu ovog lažnog sladoleda. Sastojci u receptu također su dovoljni za dvije do četiri porcije, a preporučujemo da poduplaš smjesu. Sladoleda nikad dosta!

Sastojci:

  • 2 smrznute banane
  • sok od 1/2 limuna
  • malo limunove korice
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1 žlica mlijeka ili 1 žlica običnog jogurta

Priprema:

  1. Noć prije, banane nareži i stavi na lim za pečenje koji je obložen masnim papirom. Zamrzni ih preko noći. 
  2. U blender stavi smrznute banane, limunov sok, limunovu koricu i ekstrakt vanilije. Smjesu miksaj dok ne dobije kremastu teksturu nalik sladoledu.
  3. Možda ćeš morati zaustaviti blender nekoliko puta da postružeš smjesu koja će biti na stranicama blendera.
  4. Posluži odmah ili stavi u zamrzivač na nekoliko sati. U slast!

 | Author: Guliver/Shutterstock Nice cream od limuna; foto: foto: Guliver/Shutterstock

 

Možda vas zanima... Petominutni nice cream s borovnicama idealan je za visoke temperature Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.