Recepti 03. siječnja 2024.

Vruća čokolada kakvu obožavaju u 'Simpsonima'

Vruća čokolada gospodina Flandersa iz filma 'Simpsoni'
Vruća čokolada gospodina Flandersa iz filma 'Simpsoni' foto: YouTube, screenshot
gastro postao gastro.24sata.hr
Nestašnom Bartu Simpsonu nemoguće je odoljeti ovako ukusnoj i izgledom privlačnoj vrućoj čokoladi, nakon što mu je ponudi gospodin Flanders. nabavili smo recept i sada i mi možemo uživati u njoj

Da, znamo da je nakon blagdanskog prejedanja na redu detoksikacija, no nakon što smo pronašli ovaj recept nismo mu mogli odoljeti. Vruća čokolada definitivno je 'piće za utjehu', a ova vruća čokolada gospodina Flandersa iz filma 'Simpsoni' uistinu je nešto posebno.

Djeluje jako privlačno sa šlagom, napolitankom i spaljenim sljezovim kolačićem na vrhu. A iako je za nju potrebno nešto više sastojaka nego za 'običnu' vruću čokoladu, zapravo ju uopće nije komplicirano pripremiti. Nagrada na kraju je – savršeni užitak u šalici, tako drag slavim Simpsonima...

Vruća čokolada gospodina Flandersa

Sastojci:

  • 120 g čokolade po izboru (mliječne, tamne…)
  • 400 ml mlijeka
  • 1 žlica kakao praha
  • 2 žlice šećera ili meda
  • 1 žlica gustina
  • 250 ml slatkog vrhnja (ili vrhnja za šlag)
  • ½ žličice ekstrakta vanilije
  • 2 žlice šećera u prahu
  • napolitanka
  • sljezov kolačić

 

vruća čokolada Možda vas zanima... Spoji vruću čokoladu i naranču. Oduševit ćeš se! Recepti

 

Postupak:

  1. U lončić ulij 50 ml mlijeka i dodaj natrganu čokoladu, te stalno miješaj na slaboj vatri. Jednom kad se čokolada rastopi i dobiješ kompaktnu smjesu, dodaj ostatak mlijeka, 2 žlice šećera ili meda (ako ti se to čini previše, odnosno ako ne voliš previše slatko, slobodno smanji količinu šećera), kakao prah i gustin. Sve dobro izmiješaj pjenjačom i pusti da se kuha na slaboj vatri.
  2. Istuci slatko vrhnje s vanilijom (OK, gospodin Flanders koristio je gotovi šlag, ali mi ipak želimo postići još bolji okus) i šećerom u prahu.
  3. U šalicu prvo ulij vruću čokoladu (nemoj šalicu napuniti do kraja, kako bi bilo mjesta za šlag) te na nju uz pomoć slastičarske vrećice istisni svježi šlag te na njega prema želji naribaj malo čokolade. Na šlag stavi napolitanku, na napolitanku malo šlaga, a na to malo šlaga sljezov kolačić koji možeš malo spaliti brenerom.

 

Meksička vruća čokolada Možda vas zanima... Meksička vruća čokolada prema receptu Ine Garten Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.