Recepti 23. rujna 2019.

Za ručak: Knedle punjene mljevenim mesom

foto: Dreamstime
gastro postao gastro.24sata.hr
Za ručak pripremi slane knedle punjene mljevenim mesom

Umjesto uobičajenog slatkog punjenja, ovaj put isprobaj slane knedle s mljevenim mesom. Fantastične mekane knedle od krumpirovog testa u kombinaciji s mesnim nadjevom čine fantastičnu kombinaciju okusa.

Uz ovo jelo nije ti potreban prilog, već samo volja za pripremu, a rezultat je vrhunski.

 

Možda vas zanima... Bavarske knedle - sjajan, a jednostavan prilog omiljenim umacima Špajza

 

Sastojci:

  • 350 g mljevenog junećeg mesa
  • 6 krumpira
  • jaje
  • 200 g brašna
  • 200 g suhe slanine
  • luk
  • 500 g zelja
  • kim
  • papar
  • sol
  • žlica sjeckanog peršina
  • 1/2 žličice mljevene crvene paprike

 

Možda vas zanima... Knedle sa džemom - omiljene slatke okruglice Kolumne


Priprema:

  1. Staviti pirjati zelje s polovicom sitno sjeckanog luka i sa slaninom. Zaliti s malo vode i začiniti paprom i kimom.
  2. Drugu polovicu luka propirjati na ulju i dodati mljeveno meso.
  3. Dodati crvenu papriku, peršin, sol i papar. Promiješati i maknuti s vatre.
  4. Oguliti i skuhati krumpir, pa ga ohlađenog propasirati.
  5. Dodati brašno, jaje, malo ulja i prstohvat soli. Radnu površinu dobro posipati brašnom, te umijesiti tijesto za knedle.
  6. Razvaljati ga i izrezati na kvadrate. Na svaki staviti žlicu mesnog nadjeva.
  7. Zamotati tijesto, oblikovati u knedle i ostaviti na pobrašnjenoj površini.
  8. Staviti kuhati knedle u veću količinu zavrele posoljene vode.
  9. Kad isplivaju na površinu, izvaditi ih šupljikavom žlicom i poslužiti s pirjanim zeljem.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.