Špajza Zagreb Chill&Grill festival 27.4. - 1.5. / Bundek 30. travnja 2018.

Chef Mišel Tokić pripremio je izvrstan ramstek

foto: Marko Prpić/PIXSELL
gastro postao gastro.24sata.hr
Dok su čekali početak cooking show Podravkinog chefa Mišela Tokića, posjetitelji su imali priliku sudjelovati u Pevecovoj nagradnoj igri. Potrčali su po igralištu s balonima zavezanima za nogu

Četvrti dan Zagreb Chill&Grill festivala na Bundeku vode Daniel Berdais i Josipa Rupić, a započeo je pripremom već tradicionalnih sendviča u Zvijezdinom “Servisu za sendviče”. Današnja tema bila je hrvatska kuhinja pa su profesor i učenici Ugostiteljsko-turističkog učilišta Zagreb osmislili tri verzije - lički, slavonski i ombolo.

 | Author: Luka Stanzl/PIXSELL foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Slasne sendviče su pripremali stručni učitelj kuharstva Mato Đurović te njegovi učenici Josip Đurić, Luka Majhen, Jakov Junker Đurić, Magdalena Preţec, Filip Rogić, Teo Čiţić, Leon Ciprovec i Leon Mitrović. Namirnice koje su koristili bili su lungić, kulen seka, šunka, trapist, rikula, Zvijezda majoneza i kajzerice.

 | Author: Luka Stanzl/PIXSELL foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Dok su čekali početak cooking show Podravkinog chefa Mišela Tokića, posjetitelji su imali priliku sudjelovati u Pevecovoj nagradnoj igri. Potrčali su po našem igralištu za djecu s balonima zavezanima za nogu i pokušali probušiti sve balone protivnika. Svi su sudionici osvojili bon za kavu i kroasan u Pevecovom “Samofino” lokalu.

 | Author: Marko Prpić/PIXSELL foto: Marko Prpić/PIXSELL

Podravka - glavni partner festivala pozivala je sve posjetitelje na uživanje u najboljim jelima s roštilja koja su, između ostalih, pripremali i vrsni Podravkini chefovi Michel Tokić i Zoran Delić. Podravka sve posjetitelje časti besplatnim prilogom uz jela u restoranima – porciji Podravka ajvara uz svako kupljeno jelo s roštilja!

Cooking show Mišela Tokića

Chef Mišel Tokić iz Podravke pripremio je izvrstan ramstek u marinadi od limuna, đumbira, meda i granuliranog češnjaka. Poslužio ga je uz tikvice, šampinjone i luk. Ramstek je chef Tokić pekao dvije minute sa svake strane i samo ga je jednom okrenuo.

Pripremu je malo omeo vjetar, a za to su vrijeme posjetitelji mogli popiti još jedno craft pivo iz bogate ponude na Chill&Grillu.

 | Author: Marko Prpić/PIXSELL foto: Marko Prpić/PIXSELL

- Imamo mali problem s roštiljem zbog vjetra i nadam se da će se malo smiriti. Što se tiče dvoboja, dosad nisam kuhao sa Skokom i veselim se. Još uvijek ne znamo što pripremamo jer je u pitanju Mystery box duel, ali ja baš ne volim iznenađenja. Bit će zanimljivo - rekao je Tokić. 

Cooking show Mišela Tokića pratili su i ranije spomenuti učenici, koji su s nama na Chill&Grillu svih pet dana. Pripomogli su poznatom chefu oko pripreme povrća.

 | Author: Marko Prpić/PIXSELL foto: Marko Prpić/PIXSELL

Podravkin chef Mišel Tokić

Chef Mišel Tokić strast je prema ovom pozivu otkrio još kao dijete uz emisiju "Male tajne velikih majstora kuhinje". Radio je u mnogim restoranima u zemlji i inozemstvu, a rad na brodovima trgovačke mornarice omogućio mu je da proputuje svijet i upozna se s brojnim kulturama i kulinarskim tehnikama.

- Dio radnog vijeka sam proveo radeći u restoranima u Hrvatskoj i inozemstvu, a za mene najvažniji trenutak bila je odluka da odem raditi na brod. Nije se radilo o cruiserima nego o brodovima trgovačke mornarice s kojim sam oplovio doslovno pa cijeli svijet, upoznao neke druge navike, običaje i okuse. To je za mene kao mladu osobu tada bilo izuzetno iskustvo s profesionalnog stajališta, a jednako tako pomoglo mi je da se izgradim kao osoba - rekao je.

Dvoboj Chefova - Mišel Tokić vs. David Skoko

Mišel Tokić i David Skoko spremali su teletinu s kajmakom, a najhrabriji posjetitelji su se popeli na pozornicu i pokušali odgonetnuti koji se Podravka začini kriju u ovim vrhunskim jelima.

Mišel Tokić je pecivo premazano češnjakom, sir je aromatizirao bosiljkom i maslinovim uljem, a meso je marinirao u soja sosu, senfu, medu, limunovom soku, đumbiru, papričicama. Pekao ga je na roštilju i poslužio uz svježe povrće. Što priprema Skoko otkrijte u videu!

Za dobro raspoloženje je zadužen DJ Stanko Bondža. Još danas i sutra možete uživati u velikom izboru craft piva te u slasnoj ponudi najboljih restorana.

Za sve one koji nisu u prilici pridružiti nam se ovdje u živo, pripremili smo izravna video javljanja koja se mogu pratiti na Facebook stranici 24sata te portalu 24sata.hr. Također, Joomboosovci prenose svoju priču s najvećeg grilla na otvorenom.

Uživajte u festivalu!

 | Author:

POPULARNI RESTORANI: Submarine Burger, Plac, Batak grill, Bicko, Pod Zidom Bistro & Wine Bar, Pivnica Budweiser, Doomsday i Špiro.
NAJBOLJE HRVATSKE CRAFT PIVOVARE: 5thElement Craft Beer, Zmajska pivovara, Varionica Craft Brewery, Pivovara Medvedgrad, Lepi Dečki Brewery, The Garden Brewery, Crafter’s.
POPRATNI SADRŽAJI CIJELI DAN: chillanje u JoomBoos, Zvijezda i Tele2 chill zonama, radionice u Pevec kids corneru, dijeljenje Kisko artikala, kušanje kave u Nescafé i Samofino Pevec Caffe baru, Jamnica Mixology pop-up bar te brojni zabavni sportski i nagradni sadržaji.

Pogledajte program svih dana festivala OVDJE.

Zahvaljujemo sponzorima – Podravki, Pevecu, Jamnici, Tele2, Labudu, Zvijezdi, Dukatu, Mesnoj industriji Ravlić, Jack Daniel'su i Nescafeu. Tu su i pop up izdanja poznatih zagrebačkih restorana: Pod zidom, Bicko, Batak Grill, Budweiser, Špiro, Doomsday i Plac. Paţljivo smo pripremili i ponudu omiljenih craft pivovara: Medvedgrad, 5th Element Daruvar, Lepi dečki, Garden, Zmajsko, Crafters i Varionica.

Posebno zahvaljujem našim programskim partnerima Ugostiteljsko-turističkom učilištu Zagreb i Udruzi UNUO za edukaciju osoba s invaliditetom u ugostiteljstvu.

Organizator festivala je Gastro.hr, a glavni medijski partner 24sata. Generalni pokrovitelj je Podravka, a ostali partneri su Pevec, Jamnica kao službena voda festivala, Tele2, Labud - Kisko i Permetal, Dukat - President, Zvijezda, Jack Daniel’s Tennessee Whiskey, Mesna industrija Ravlić, Nescafé, Jadransko osiguranje i Toi Toi. Sve o najboljem festivalu klope, cuge i mjuze pročitajte na www.ChillGrill.hr.

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.