Špajza 10. veljače 2024.

Paul Hollywood zna kako napraviti savršeni kruh

kruh
Napravi savršeni kruh uz pomoć Paula Hollywooda foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Britanski pekar i slastičar Paul Hollywood apsolutni je vladar kruha i peciva, a sa svojim obožavateljima podijelio je nekoliko savjeta zahvaljujući kojima će ti kruh svaki put kad ga ispečeš biti - savršen!

Nemaš iskustva u pečenju kruha? Ništa zato, jer slavni britanski slastičar, pekar i TV zvijezda Paul Hollywood donosi odlične, jednostavne savjete koje svatko može pripremiti pri pečenju kruha kod kuće.

Čak ni ambicioznim i vještim pekarima amaterima domaći kruh ne uspijeva uvijek savršeno i baš zato i oni bi trebali primijeniti ove jednostavne savjete koje donosi Paul Hollywood. 

 

Baguette Možda vas zanima... Hrskavi baguette po receptu Paula Hollywooda Recepti

 

Paul Hollywood | Author: Facebook @Paul Hollywood Paul Hollywood foto: Facebook @Paul Hollywood

Paulovi savjeti za najbolji kruh

1. Zagrij pećnicu na 220 stupnjeva i na dno stavite lim za pečenje u koji možeš uliti vodu. U isto vrijeme kad stavljaš kruh, tu posudu napuni hladnom vodom. Zbog pare tvoja štruca kruha neće napuknuti, a korica će biti lagana i hrskava.

2. Ako nisi sigurna da li se tijesto dovoljno diglo, otrgni komadić i probaj ga rastegnuti. Ako ga možeš razvući do 20 centimetara, budi sigurna da je spremno za pećnicu.

3. Naulji ruke kako se tijesto ne bi lijepo za njih kad ga mijesiš. Nemoj koristiti brašno jer bi veća količina mogla utjecati na kvalitetu tijesta.

 

4. Obavezno zagrij mlijeko prije nego ga uliješ u smjesu. Masnoće iz mlijeka bi mogle usporiti dizanje tijesta, a to se balansira toplinom.

5. Kada miješaš sastojke, obavezno kvasac i sol stavi na suprotnu stranu posude jer postoji mogućnost da zbog soli kvasac neće djelovati.

kruh | Author: Nadya Spetnitskaya/Unsplash Dizano tijesto za kruh foto: Nadya Spetnitskaya/Unsplash

6. Ako su te savjetovali da se tijesto mora dizati na toplom mjestu, nisu ti učinili uslugu. Sporije dizanje garantira bolji okus pa imaj strpljenja.

Baci oko na naše recepte i isprobaj savjete Paula Hollywooda!

 

 

kruh Možda vas zanima... Recept za kruh koji se ne mijesi i baš uvijek uspijeva Recepti Paul Hollywood Možda vas zanima... Paul Hollywood otkriva sve tajne sourdough tijesta Špajza Čokoladni souffle Možda vas zanima... Neodoljivi čokoladni souffle slavnog Paula Hollywooda Recepti Možda vas zanima... Kukuruzni kruh koji će vas oduševiti Recepti Možda vas zanima... Kroasani i višnje u složencu popularnog chefa Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.