Špajza 24. ožujka 2024.

Kako ponovno upotrijebiti iskorištenu vrećicu čaja

čaj
Ponovno upotrijebi već korištene vrećice čaja
foto: K8/Unsplash
Več korištene vrećice čaja možeš ponovno upotrijebiti, a mi znamo kako

Iskorištene vrećice od čaja brzo će postati i jedno od omiljenih sredstava za čišćenje, uklanjanje neugodnih mirisa, ali i za dodavanje travnatih, biljnih i slatkih aroma i nota u recepte.

Soda bikarbona i ocat Možda vas zanima... Ove namirnice ujedno su i odlična sredstva za čišćenje! Špajza

Ukloni neugodne mirise iz hladnjaka

Kada su u pitanju neugodni mirisi ljudi se obično okreću sodi bikarboni ili limunu, ali i čajna vrećica može obaviti isti posao. Nakon što pripremiš čaj, spremi vrećice u posudu koju zatim stavi u hladnjak. Miris će nestati u trenu.

čaj | Author: Nathan Dumlao/Unsplash Čaj foto: Nathan Dumlao/Unsplash

Očisti staklo uz pomoć vrećice čaja

Od prethodno iskorištenih vrećica za čaj možeš ponovno napraviti nešto slabiju verziju čaja koju zatim možeš koristiti za čišćenje stakla - od staklenih posuda, vanjske strane mikrovalne pećnice ili obične pećnice, do prozora i ogledala.

Ono će ukloniti prljavštinu i otiske prstiju, prirodno je, bez kemijskih dodataka i iza sebe ostavlja ugodan miris tvojeg omiljenog čaja.

ocat Možda vas zanima... 5 trikova s octom koji štede vrijeme i novac Špajza

Ukloni masnoću

Ako ti je sudoper pun masnog posuđa, a mjesta u perilici posuđa više nema, nemoj se ustručavati. Vrećice čaja mogu ti pomoći u njihovom čišćenju.

Napuni sudoper toplom vodom, dodaj dvije ili tri iskorištene vrećice čaja i ostavi neko vrijeme u toploj vodi da se masnoća otopi. Odličan prirodan način za čišćenje, bez štetnih kemikalija.

čaj | Author: Tina Witherspoon/Unsplash Čaj foto: Tina Witherspoon/Unsplash

Dodaj okus u svoje recepte

Najočitiji način na koji možeš koristiti čaj u kuhanju jest da ga koristiš umjesto vode. Skuhaj čaj i ostavi ga da se ohladi i koristi ga umjesto vode u svojem receptu.

Možeš ga koristiti i izravno prilikom kuhanja, riže, kvinoje ili drugih cjelovitih žitarica. Ako pripremaš tjesteninu sa špinatom iskoristi vrećicu čaja prilikom kuhanja tjestenine i uživaj u produbljenom okusu koji će te očarati.

Umiri kožu

Vrećica čaja tvoj je spas kada su u pitanju tegobe vezane uz kožu. Opekline, modrice, ispucale usne ili osipe mogle bi ublažiti tvari iz čaja, osobito crnog. 

Imamo još sjajnih savjeta za čišćenje...

Možda vas zanima... Preporodite se: Najlakši trik za čišćenje kuhala za vodu Špajza Čista kuhinja Možda vas zanima... Čišćenje kuhinje: Ne zaboravi očistiti ovih 6 stvari Špajza

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.