gastro postao
Za pripremu ovog gustog gulaša neće vam biti potrebni posebni komadi mesa niti dugo kuhanje. Bogat i pun okusa gulaš pripremite jednostavnije nego što možete zamisliti!
Gustoću ćete postići finim rajčicama, dok će slanutak donijeti nove okuse već klasičnoj pripremi variva. Koristite li suhi slanutak, svakako ga stavite kuhati i do nekoliko sati prije pripreme jela kako bi se na vrijeme skuhao do kraja.
Izbacite li chorizo kobasicu iz kombinacije, dobit ćete zdravo gusto povrtno varivo koje se priprema nevjerojatno brzo, a istom će tom brzinom i nestati.
Potrebno vam je:
- 1 konzerva slanutka
- 4 žlice maslinovog ulja
- 4 režnja češnjaka
- 1 luk
- 1 lovorov list
- 1 žličica ružmarina
- 1 konzerva rajčica ili svježe rajčice u sezoni
- 100 g chorizo kobasice
- 300 g špinata
- Svježi peršin
- Sol, papar
Priprema:
- U većoj posudi zagrijte ulje, povrće nasjeckajte na sitno, pa luk i češnjak stavite pirjati.
- Dodajte ružmarin i lovor pa kuhajte dok luk ne postane proziran.
- Dodajte rajčicu i kuhajte oko pet minuta.
- Zatim dodajte chorizo koji ste nasjeckali na komadiće, a na kraju i slanutak.
- Dodajte vode dok ne postignete željenu gustoću.
- Zadnjih pet minuta dodajte špinat.
- Začinite soli i paprom, maknite s vatre i pospite svježim sjeckanim peršinom.
Dobar tek!