Špajza 23. lipnja 2017.

Gordon Ramsay napokon ušao u Guinnessovu knjigu rekorda

foto: @gordongram, Instagram
gastro postao gastro.24sata.hr
Nakon godina i godina pokušavanja, kako sam chef kaže, napokon je uspio ući u Guinnessovu knjigu rekorda, a sve zahvaljujući svojoj nevjerojatnoj moći filetiranja.

Gordon Ramsay vrhunski je chef koji posjeduje restorane diljem svijeta, a tijekom godina rada u kuhinjama zaradio je čak 16 Michelinovih zvjezdica. Ipak, nisu zvjezdice ono što je Ramsaya svih ovih godina mučilo. Naime, ovaj planetarno popularan chef u čitavoj svojoj karijeri nije ostvario dostignuće koje bi ga uvrstilo u Guinnessovu knjigu rekorda. Sve do nedavno.

 

Možda vas zanima... Pogledajte kako Ramsay kritizira kuhanje slavnih kolega Špajza
 


U sklopu svog novog showa The F Word, Ramsay je u goste pozvao Jennu Fabich, svjetsku senzaciju koja je publiku stekla upravo brzim i nevjerojatno pravilnim filetiranjem ribe. Jenna Fabich pristala je sudjelovati u izazovu te se sa chefom suočiti na polju koje im oboje itekako leži.

 

Možda vas zanima... Pogledajte kako mesne kuglice radi - Katy Perry! Špajza

 

Osim znatiželjnih prolaznika, događaju su prisustvovali i Guinnessovi suci, a cilj dvoje fantastičnih natjecatelja bio je u što kraćem roku što pravilnije filetirati ribu. Već postavljeni rekord kojeg su kandidati trebali oboriti bio je priprema 15 porcija ribe iverak koje teže po 40 grama, a trebaju biti spremne u 2 minute ili manje.
 

 

Stunning sea bass with langoustine, fennel, rouille and bouillabaisse sauce @petrusrestaurant !

A post shared by Gordon Ramsay (@gordongram) on


Suci su procijenili kako je Jenna pripremila tek 13 upotrebljivih porcija dok je Gordon Ramsay isfiletirao 15 porcija ribe u vremenu od samo jedne minute i pet sekundi i tako postavio svoj prvi Guinnessov rekord.

 

Ramsay Možda vas zanima... Gordon Ramsay ispunjava najveću želju obožavatelja Najave

 

Kako je to izgledalo, pogledajte u videu!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.