Špajza 08. veljače 2019.

Jaje na oko - tri nove ideje za pripremu, a nije doručak

foto: Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Tekući žumanjak ova će jela pretvoriti u neodoljiv ručak ili večeru, a priprema vam neće oduzeti više od dvije minute vremena. Može li bolje?

Donosimo vam tri genijalne ideje za jela koja će tek jedno jaje na oko odvesti na posve novu, još ukusniju razinu.

Pečenje jaja oduzet će vam svega dvije minute vremena, ali i pomoći vam da dobijete divan, zlatni umak i kremastu teksturu, baš onakvu kakva je ovim jelima nedostajala.

 

Možda vas zanima... Hrskavo, meko, tekuće: Savršeno pečeno jaje na oko Špajza

 

 | Author: Getty Images foto: Getty Images

 

Slane palačinke za raskošan ručak

Slane palačinke nikad nisu izgledale bolje. Pripremite jednostavnu smjesu u koju ste umjesto šećera dodali sol, a začiniti je možete i omiljenim začinskim biljem, pa je napunite kobasicom ili slaninom, pirjanim povrćem ili jednostavno žlicom omiljenom umaka. Nakon toga dodajte jaje na oko i zavrnite rubove palačinke. Poslužite uz svježe povrće ili salatu po želji.

 

 | Author: Getty Images foto: Getty Images

Kremasti trenutak na pizzi i u sendviču

Kremasti element koji će tekući žumanjak donijeti pizzi divno će se složiti s ostatkom nadjeva. Posebice ako ste na pizzu stavili dodatke poput kobasice, paprike, feferona i luka. Jaje svakako začinite soli i paprom, a pizzu iz pećnice svakako izvadite na vrijeme kako bi žumanjak ostao tekuć.

Osim na pizzi, jaje na oko odlično će se složiti i uz baš svaku vrstu sendviča. Stvorit će kremasti trenutak koji nam u sendvičima često nedostaje, a jedini problem bit će vam ljepljivi prsti nakon slasnog uživanja.

 

Možda vas zanima... Dobro jutro: Kako gastro znalci pripremaju jaje na oko Špajza

 

 | Author: Getty Images foto: Getty Images

Savršen umak uz odrezak

Kombinacija s kojom nikako ne možete pogriješiti svakako su odrezak i jaje na oko. Žumanjak će stvoriti fini umak te odrezak učiniti još sočnijim, a sama priprema kompletnog jela neće vam oduzeti više od pola sata. Kombinaciji možete dodati i pečeni krumpir, bundevu ili drugo povrće iz pećnice. 

Dobar tek!

 | Author: Stockfood foto: Stockfood

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.