Špajza 08. kolovoza 2017.

Dobro jutro: Kako gastro znalci pripremaju jaje na oko

foto: @giadadelaurentiis , Instagram
gastro postao gastro.24sata.hr
Svjetski poznati ljubitelji dobre hrane donose fantastične savjete za pripremu omiljenih prženih jaja.

Vjerojatno ćete se složiti s nama kada kažemo da je priprema jaja na oko jednostavan i ukusan način za uživanje u bogatom i toplom doručku. Jaja na oko vole se s rajčicom, različitim začinima i svježim kruhom s kojim skupljamo sve ono najbolje od žumanjka.

 

Možda vas zanima... Jaja na tisuću načina - novo ruho omiljenog doručka Špajza

 

No pitanja poput okretati ih ili podlijevati vrućim uljem, pržiti ih u maslinovom ulju ili maslacu, ona su koja ulaze u vječne dileme. Koji je način pravilniji i kako ih pripremaju najpoznatiji chefovi na svijetu, pročitajte u nastavku. Tko zna, možda vam zauvijek promijene pogled na omiljeni način pripreme jaja.

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Mario Batali, veliki američki kuhar koji se specijalizirao za talijansku kuhinju, pržena jaja priprema tako da najprije razbije jaje u vruće ulje, prži ga 30 sekundi, a zatim otpusti rubove jaja i nježno ga preokrene te peče još 30 sekundi, prenosi portal Pop Sugar.

 

Možda vas zanima... Chefovska posla: Mario Batali Špajza

 

Chrissy Teigen, poznata ljubiteljica dobrih zalogaja i supruga popularnog pjevača Johna Legenda izdala je čak nekoliko kuharica, a u jednoj od njih, Cravings Cookbook, dala je svoj savjet za pripremu najboljih jaja na oko. Naime, za savršeno pečena jaja, Chrissy koristi mješavinu maslaca i maslinovog ulja što jajima daje divan okus, a pažljivim pečenjem ona se pretvaraju u savršeno pripremljen doručak.

 

Možda vas zanima... Jaja meka poput oblaka zaludila ljubitelje doručka Špajza

 

Kraljica talijanske kuhinje Giada De Laurentis pak savjetuje prženje jaja u maslinovom ulju. Osim toga, dok se jaja peku, ova ih chefica prekrije poklopcem od tave kako bi se s obje strane ispekla upravo savršeno. U jednom od svojih slasnih recepata, Giada ovako pripremljena jaja stavlja između dvije kriške kruha i poslužuje pod nazivom Giadin talijanski sendvič s prženim jajima. Zvuči fantastično!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.