Špajza 06. veljače 2024.

Super ideje za fini ručak - skuhaj danas, jedi i sutra!

juha
Varivo od graha i povrća možemo jesti i tri dana zaredom foto: Navada Ra/Pexels
gastro postao gastro.24sata.hr
Donosimo hrpu odličnih ideja za jela na kojima možeš uštedjeti i vrijeme i novac. Jednostavno je: suhaš ručak danas, a u njemuuživaš i drugi dan. Riječ je o sjajnim salatama, varivima, gulašima, juhama...

Nemaš vremena nakuhavati novi ručak baš svaki dan? Imamo rješenje za tebe - hrpu odličnih ideja i recepata za jela koja možeš skuhati jedan dan, a u njima uživati i sljedeći dan, kada su uglavnom još ukusnija.

Naš popis takvih jela je podulji - salate, juhe, variva, gulaši, umaci... Na tebi je samo da od svega ponuđenog odlučiš što ćeš kuhati!

 | Author: Anna Jakutajc Wojtalik/Unsplash I popularni bolonjez jedno je od jela koje možeš jesti barem dva dana. Drugi dan samo skuhaš novu tjesteninu i dobro podgriješ umak foto: Anna Jakutajc Wojtalik/Unsplash

Salate

Salate su uvijek dobar odabir za brzinski ručak, a odlična je stvar i to što ih možeš spremiti u hladnjak i u istim okusima uživati i idućeg dana.

Zasitne salate dobit ćete dodaš li voću ili povrću žitarice i mahunarke po vlastitom izboru, a najvažnije jest da dresing dodaješ neposredno prije uživanja u salati. Također, spremaš li salatu za idući dan, lisnato povrće poput zelene salate ili špinata sačuvaj za sam kraj kako do idućeg dana ne bi postalo meko i gnjecavo.

 

Hladna salata od piletine Možda vas zanima... Brza hladna salata od piletine i povrća Recepti Kruške Možda vas zanima... S voćem, a slano: Zimska salata s kruškama Recepti Salata od radiča i naranči Možda vas zanima... Radič i naranče spoji u osvježavajućoj salati! Recepti

 

 

 | Author: Thinkstock Hranjive salate uvijek su dobar izbor foto: Thinkstock


Juhe i variva

Kremasta juha, ali i varivo odličan su način da kod pripreme uštediš vrijeme tako da odmah pripremiš duplu dozu. Pripazi tek da ne sadrže namirnice koje nisu namijenjene podgrijavanju kao što su gljive, krumpir ili kuhani špinat. 

Kombinaciju namirnica odaberi prema ukusu, no svakako je prilagodi sezoni. Slanutak će biti odličan dodatak baš svakom varivu. Poigraj se okusima, pa u svojim jušnim spojevima uživajte čak dva dana.

 

 

 

 

Možda vas zanima... Okrijepite se finim varivom od slanutka s kobasicom Recepti Ričet Možda vas zanima... Ričet - varivo koje miriše na djetinjstvo Kolumne Irena Gavran Možda vas zanima... Ako želiš dobro varivo, ne štedi sa začinima! Špajza Varivo od kelja s kobasicama i grahom Možda vas zanima... Utjeha na kišni dan - varivo od kelja s kobasicama Recepti Možda vas zanima... Varivo s junetinom i ječmenom kašom stvoreno je za najhladnije dane Recepti Juha od rajčice Možda vas zanima... Ovaj recept za juhu od rajčice vrijedi isprobati! Recepti zimski minestrone, Lidia Bastianich Možda vas zanima... RECEPT DANA: Zimski minestrone Lidije Bastianich Recepti Krem juha Možda vas zanima... Spoji krumpir i kiseli kupus i dobit ćeš prefinu krem juhu! Recepti Porrusalda Možda vas zanima... Porrusalda - fina gusta juha u kojoj je zvijezda poriluk! Recepti

 

juha | Author: Olga Kudriavtseva/Unsplash Krem juha foto: Olga Kudriavtseva/Unsplash

Gulaši

Gulaš se kuha dugo i sporo, pa bi bila prava šteta da ga ne sačuvaš i za dan nakon pripreme te tako uštediš vrijeme i nova te produžiš svoj užitak. Koristi meso po želji, dodaj mu korjenasto povrće, malo čilija, pa pustite da se krčka dok meso u potpunosti ne omekša, a savršen miris gustog gulaša preuzme vašu kuhinju.

Također, obilna doza sitno sjeckanog luka na savršen će način ugustiti svaki gulaš, pa idućeg dana svakako dodaj i malo vode kako biste u divnom jelu na žlicu uživali čak dva dana.

Poslužiti ga možeš uz kruh ili njoke, a idućeg dana od ostatka kruha možete pripremiti knedle.

 

 

 

PIkantni gulaš Možda vas zanima... Pikantni gulaš idealna je opcija u hladnim danima Recepti Irski gulaš Možda vas zanima... Jednostavan irski gulaš jede se i na kraljevskom dvoru Recepti

 

juha | Author: Margaret Jaszowska/Unsplash Gusta povrtna juha i hrskavi prepečeni kruh - savršena kombinacija foto: Margaret Jaszowska/Unsplash

Umaci

Umaci, donosno saftovi ili ragui koje poslužuješ uz rižu, krumpir ili tjesteninu bit će odlični i dan nakon pripreme. Bolonjez za idući dan svakako spremaj u hladnjak odvojeno od priloga, a ako je moguće, idućeg dana pripremi svježi prilog ili od postojećeg napravite sasvim novi. Tako od pire krumpira idućeg dana mogu nastati njoki, a od ostataka riže napravi arancine.

 

Špageti bolonjez Možda vas zanima... Bolonjez umak: Recept slavnog talijanskog kuhara Recepti Možda vas zanima... Klasik u novom ruhu: Jesenski bolonjez od leće i vrganja Recepti Možda vas zanima... Pripremi ragu od četiri vrste gljiva i uživaj u okusima sezone Recepti

 

 

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.