Špajza 26. srpnja 2023.

Kako izmjeriti ljepljive namirnice, bez ljepljivih ruku

Med, saće
Mjerenje ljepljivih namirnica poput meda nije uvijek jednostavan zadatak foto: Olga Drach/Unsplash
gastro postao gastro.24sata.hr
Pola meda za kolač ostane u žlici, čokoladni premaz je svugdje osim u posudi... Ako ti se to često događa, evo jednostavnog trika koji će ti sačuvati živce pri određivanju količine ljepljivih namirnica

Kuhanje s ljepljivim sastojcima uvijek je slatko – ali nosi sa sobom i neke muke. Da, kolačići s maslacem od kikirikija i slastice od meda uvijek su dobrodošli, ali mjerenje ključnih sastojaka može postati noćna mora.

Pola maslaca od kikirikija zaglavi u mjernoj posudi ili se omota oko žličice, a med i melasa kapaju posvuda osim u posudu. I, naravno, više ne znaš koliko je čega uopće završilo u slastici...

 

Prirodni med Možda vas zanima... Kako pravilno kušati med u 5 jednostavnih koraka Špajza

 

Kod slastica je uvijek važno precizno odmjeriti količinu namirnica, stoga je dobro znati trik kako to elegantno izvesti. Prije mjerenja nekog ljepljivog sastojka, utrljaj vrlo malu količinu jestivog ulja preko površine posude za mjerenje, pazeći da ostane pristojan sloj masnoće.

Zatim ulij ljepljivi sastojak u posudu za mjerenje i gledaj kako savršeno klizi van kad dođe vrijeme za spajanje sastojaka.

 | Author: Maryam Sicard/Unsplash Mjerenje kikiriki maslaca - znamo dobar trik kako da bude što preciznije foto: Maryam Sicard/Unsplash

 

Ovaj trik pali i mjeriš li sastojak na žlicu ili po težini, jer tanki film ulja neće bitno utjecati na težinu. Ulje dobro funkcionira na porculanu, metalu i plastici, ali ne i na drvenim površinama poput daščica ili drvenih žlica

 

Možda vas zanima... Medenjaci – samo je jedan pravi recept za ovo tijesto Recepti Možda vas zanima... Mekana rebarca u marinadi od meda i češnjaka Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.