Špajza Gastro zvijezda 29. listopada 2019.

Kuhali smo s finalistima Gastro zvijezde i testirali njihove vještine...

foto: Emica Elvedji/PIXSELL
gastro postao gastro.24sata.hr
Prošlog smo vikenda upoznali finaliste Gastro zvijezde i testirali njihove kulinarske vještine. Pročitajte kako je bilo na, već tradicionalnom, meetupu u Enziti…

Glasovanje za Gastro zvijezdu otvoreno je prije tjedan dana pa je bilo krajnje vrijeme da okupimo sve finaliste i provjerimo kako zapravo kuhaju. Ispostavilo se, na naše zadovoljstvo, da njihove divne fotografije na blogu i društvenim mrežama ne odskaču od stvarnosti!

 | Author: Emica Elvedji/PIXSELL foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Zadatak koji smo im dali nije bio lagan, osobito kad se u obzir uzme cjelodnevno snimanje. Morali su pripremiti jelo u kratkom roku i koristiti samo namirnice koje smo im neposredno prije ponudili. Naravno, svi su servirani tanjuri morali biti različiti i u skladu s porukom koju prenose na svojim blogovima.

Jutro je počelo s zdravim palačinkama

 | Author: Emica Elvedji/PIXSELL foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Jutro smo proveli s kandidatima iz kategorije Zdrava i vegetarijanska hrana i zdravim palačinkama. Bilo je tu crepes i američkih verzija, s mrkvom, đumbirom, avokadom, sirom i različitim sirupima. Našim finalisticama, blogericama Burbon i borovnice, Culinary postcards, La vie Shobaine i Kiwi go crazy, najveći je izazov bio dijeljenje jedne radne jedinice. Organizacija i suradnja pokazale su se ključnim, osobito kada je u pitanju tavica za palačinke.

 | Author: Emica Elvedji/PIXSELL foto: Emica Elvedji/PIXSELL

 | Author: Emica Elvedji/PIXSELL foto: Emica Elvedji/PIXSELL  | Author: Emica Elvedji/PIXSELL foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Slatko popodne uz čokoladne keksiće

Ništa jednostavnije nije bilo ni finalistima kategorije slastice – Sweety and Spicy, Bite it Quick, Veseli trbuh i Bake me by Nina. Oni su imali samo 45 minuta da naprave svoju omiljenu verziju čokoladnih keksića, a svemu je prethodio dogovor o tome tko će uzeti koju od ponuđenih čokolada. Rezultat je bio nevjerojatan – četiri čokoladna keksića potpuno različitih okusa i teksture.

 | Author: Emica Elvedji/PIXSELL foto: Emica Elvedji/PIXSELL

 | Author: Emica Elvedji/PIXSELL foto: Emica Elvedji/PIXSELL

 | Author: Emica Elvedji/PIXSELL foto: Emica Elvedji/PIXSELL

 | Author: Emica Elvedji/PIXSELL foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Večer je bila rezervirana za tradicionalnu kuhinju

Na kraju smo kuhinju prepustili blogerima Začinjeno s ljubavlju i Forking Croatia, koji su se okušali u mljevenju mesa i pripremi faširanaca s krumpirom. Receptima i snalažljivošću su u potpunosti opravdali nominaciju u kategoriji Tradicionalna kuhinja. Ne smijemo vam odavati mnogo više jer pripremamo i mnogo video materijala, ali i poneki recept.

 | Author: Emica Elvedji/PIXSELL foto: Emica Elvedji/PIXSELL

 | Author: Emica Elvedji/PIXSELL foto: Emica Elvedji/PIXSELL

 | Author: Emica Elvedji/PIXSELL foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Meetup finalista Gastro zvijezde bilo bi puno teže organizirati bez pomoći našeg sponzora Gorenje i njihovih izvanrednih kuhinjskih pomagala. Ovim putem im zahvaljujemo.

 | Author: Emica Elvedji/PIXSELL foto: Emica Elvedji/PIXSELL

 | Author: Emica Elvedji/PIXSELL foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Doprinijela je i vinarija Jakopić, koja se pobrinula da svi popiju pokoju čašu odličnog vina. Mesnica Ravlić osigurala je meso visoke kvalitete za pripremu faširanaca, a palačinke i keksi su zaslađeni medom obitelji Bošković (OPG Anđelka Bošković).

Pratite Gastro zvijezdu i glasajte za svoje favorite!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.