Špajza 29. siječnja 2019.

Po bakinom receptu: 5 zaboravljenih jela kojih se isplati prisjetiti

foto: Gastro.hr
gastro postao gastro.24sata.hr
Pretražili smo bakinu kuharicu i pronašli pet starinskih jela u kojima ćete zasigurno uživati s dozom nostalgije.

Slano ili slatko, ručak ili večera, kombinacije kakve su stvarale naše bake, a zatim, s dozom slasnih savjeta, iste te recepte prenosile i na nas. Donosimo ideje za pet zaboravljenih jela koja možete pripremiti već danas!

 

Možda vas zanima... Domaći slatkiši: Kroštule, salenjaci, buhtle i druga slatka čuda Špajza

 

 | Author: Getty Images foto: Getty Images

Za jednostavan, ali lagan ručak birajte omiljene trgance s vrhnjem i slaninom. Osim što vam priprema neće oduzeti previše vremena, vjerujte, s oduševljenjem ćete uživati u ovom zaboravljenom, siromašnom, ali tako ukusnom jelu.

 

Možda vas zanima... Čista klasika: Trganci s vrhnjem i slaninom Recepti

 

Doba je sarme i pomalo zaboravljenih arambašića. Pripremite ih po receptu naše kolumnistice Nine, pa uživajte u autentičnim okusima finog spoja kupusa i mesa.

 

Možda vas zanima... Arambašići po bakinom receptu - zima nikad nije bila tako dobra! Kolumne

 

 | Author: Bake Me by Nina foto: Bake Me by Nina

Osim slanih, tu su i omiljene slatke ideje. S veseljem se prisjećamo bakinih šnenokla, mirisnih kroštula, ali i sjajne, ali nešto složenije rožate. Ove domaće slastice svojim će vas okusima definitivno obradovati i vratiti u neka zaboravljena, sretnija vremena. Naprosto ne postoji razlog da ih ne isprobate već danas.

 

Žličnjaci-od-snijega Možda vas zanima... Žličnjaci, šnenokle, paradižot: Idealna ljetna slastica! Recepti Kroštule Možda vas zanima... Kroštule - najdraže su nam u doba karnevala Kolumne Rožata Možda vas zanima... Dubrovačka rožata: Jednostavan tradicionalan recept Kolumne

 

Dobar tek!

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.