Špajza 16. srpnja 2018.

5 domaćih jela kojih su se vatreni zasigurno zaželjeli

foto: Gastro.hr
gastro postao gastro.24sata.hr
Ne kažemo da ruska hrana nije ukusna, no doma je ipak doma. Čobanac, pašticada, fritule i štrukle definitivni su naši favoriti za proslavu srebrnih medalja!

Naši reprezentativci dolaze s različitih strana Lijepe naše, pa smo stoga iz bakinih kuharica izvukli pet hrvatskih jela kojima će se naši srebrni momci zasigurno častiti po dolasku u Hrvatsku.

Omiljeni čobanac danas će se zasigurno kuhati diljem Slavonije. Sama pomisao na fine mirise domaćeg mesa i mljevene paprike već nam stvara zazubice.

 

čobanac.jpg Možda vas zanima... Tradicionalna jela Slavonije i Zagorja Recepti

 

 | Author: Gastro.hr foto: Gastro.hr

 

Slavonski čobanac u kotliću Možda vas zanima... Čobanac - najfiniji slavonski specijalitet iz kotlića Recepti

 

 | Author: Damir Spehar/PIXSELL foto: Damir Spehar/PIXSELL

 

Osim čobanca, još nas jedno tradicionalno jelo svakog puta ponovno oduševi, a pripremiti ga možete danas, u čast našim reprezentativcima. Pašticada, zvijezda dalmatinske kuhinje, divno će se složiti s domaćim njokima, a ne zaboravite ni kruh za slasno toćanje. Osim junetine, donosimo vam recept i za nešto laganju pašticadu, onu od tune.

 

Dalmatinska pašticada Možda vas zanima... PAŠTICADA: Omiljeno blagdansko jelo Recepti Tuna-kao-pašticada Možda vas zanima... Nešto sasvim drugačije: Tuna kao pašticada Recepti

 

 | Author: Slavko Midžor/PIXSELL foto: Slavko Midžor/PIXSELL


U morske bismo specijalitete svakako ubrojili i uvijek dobrodošao brudet. Svježa riba, palenta ili krumpir najbolji su recept za savršen slavljenički ponedjeljak.

 

Brudet Možda vas zanima... Brudet - najbolji recepti za omiljeno riblje jelo Recepti

 

Za desert pak se okrenite fritulama, slasnim dalmatinskim okruglicama ili pravim domaćim zagorskim štruklima. Nadjev i umake birajte po samo svom ukusu i uživajte na najslasniji mogući način.

 

 | Author: Miranda Čikotić/Pixsell foto: Miranda Čikotić/Pixsell

 

Fritule Možda vas zanima... Može li bolje: Falše fritule s jogurtom Recepti strukli Možda vas zanima... U 10 koraka do savršenih zagorskih štrukli None

 

 | Author: Luka Stanzl/PIXSELL foto: Luka Stanzl/PIXSELL

 | Author: Sandra Šimunović/PIXSELL foto: Sandra Šimunović/PIXSELL

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.