Špajza 13. listopada 2023.

Poznati chefovi kuhali na Food Film Festivalu

Food Film Festival Zagreb - radionica s poznatim chefovima
Food Film Festival Zagreb - radionica s poznatim chefovima foto: Press
gastro postao gastro.24sata.hr
Kuhali su chefovi Marin Rendić (Bistro Apetit), Christian Misirača (Nautic club Pojoda), Tomislav Bilić (Purple Monkey) te Branko Kusovac (Al Dente), a radionicu je vodila Suzy Josipović Redžepagić, organizatorica Food Film Festivala

Jučer je na Food Film Festivalu Zagreb održana zanimljiva radionica još zanimljivijih chefova. Kuhalo se, pričalo, smijalo i naravno, dobro jelo.

Chef Marin Rendić iz Bistroa Apetit, Chef Christian Misirača iz Nautic cluba Pojoda, Chef Tomislav Bilić iz Purple monkeya i Chef Branko Kusovac iz restorana Al Dente na Cooking Classu by Metro i Zepter pokazali su svoje umijeće pripreme delicija kad kuhaju svojim najmilijima kući, kad je cijela obitelj na okupu i kad se gleda neki dobar film.

 | Author: Press Food Film Festival Zagreb - radionica s poznatim chefovima foto: Press

 | Author: Press Food Film Festival Zagreb - radionica s poznatim chefovima foto: Press  | Author: Press Food Film Festival Zagreb - radionica s poznatim chefovima foto: Press

Chef Marin Rendić sa svojim sous sefom Markom Cohom pripremao je prženu tjesteninu s tatarskim biftekom i tuna paštetom, Tomislav Bilić pripremao je popularne gyoze te pokazao kako ih napraviti jednostavno i brzo, spojio je kozice i svinjetinu s azijatskim začinima Kotanyija.

Chef Branko Kusovac po prvi put u životu, kako je rekao, spojio je kozice i pistacio te napravio senzacionalnu tjesteninu, ovaj put u kolutu velikog Grana Padana, dok kod kuće Grana Padano na samom kraju samo pospe po pripremljenoj pašti. Chef Christian Misirača napravio je savršene tortilje s odležanim junećim striploinom, karameliziranim lukom i cheddrom, senfom s medom i salatom.

 | Author: Press Food Film Festival Zagreb - radionica s poznatim chefovima foto: Press  | Author: Press Food Film Festival Zagreb - radionica s poznatim chefovima foto: Press  | Author: Press Food Film Festival Zagreb - radionica s poznatim chefovima foto: Press

Radionicu je moderirala Suzy Josipović Redžepagić, ujedno organizatorica Food Film Festivala by Coca-Cola, a svi posjetitelji uživali su u delicijama koje su pred njima pripremali poznati chefovi. Tijekom radionice ponešto su i naučili, na primjer: kako se koje meso zatvara, da se svaka tjestenina može i pržiti u ulju, kako prirediti tijesto i smjesu za gyoze te kako se priprema pašta i koliko se kuha da bude savršeno al dente.

Food Film Festival na Tuđmancu je još večeras i u subotu, a na repertoaru su još tri filma 'Air', 'Tar' te dječji film 'Lyle, Lyle crocodile'.

 | Author: Press Food Film Festival Zagreb - radionica s poznatim chefovima foto: Press  | Author: Press Food Film Festival Zagreb - radionica s poznatim chefovima foto: Press  | Author: Press Food Film Festival Zagreb - radionica s poznatim chefovima foto: Press

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.