Špajza 28. ožujka 2017.

Sjajne kuharice koje možete pronaći u našim knjižarama

foto: Instagram, @olawachowiczvb
gastro postao gastro.24sata.hr
Od kuharica najpopularnijeg chefa na svijetu, preko domaćih chefova pa sve do neotkrivenih dragulja među debelim, šarenim knjigama. Saznajte što se sve vrijedno krije u našim knjižarama!

Kuharice planetarno popularnog Jamieja Olivera sveprisutne su i u našim knjižarama. Iako Oliver iza sebe ima čitav niz napisanih knjiga, kod nas možete prolistati gotovo sve. Od super popularnih kuharica Goli kuhar i Povratak golog kuhara u kojima Jamie tek započinje svoju karijeru pa sve do najnovijih kao što su Štedite s Jamiejem, Sve za 30 minuta, Sve za 15 minuta i Jamie kod kuće. Listajući stranice ispisane sjajnim receptima i još boljim fotografijama, inspirirat ćete se na svakodnevnoj bazi, ali i pronaći fenomenalna jela za posebne prilike. Jamie zaista zna sve! Cijene navedenih kuharica kreću se od 150 do 200 kuna.
 


Zaljubljenici u kineske specijalitete pak će sve što vole pronaći u kuharici Jeremyja Panga, Kineska kuhinja. Naučite tehnike pripreme kineskih jela da bi zatim izvorne kineske recepte mogli sprovesti u djelo. Jeremy Pang inače je osnivač Škole woka u Londonu, jedine azijske kulinarske škole u Londonu. Cijena ove kuharice kreće se oko 170 kuna.

Za ljubitelje slastica, a posebice onih čokoladnih, pripremili smo nešto posve drugačije. Knjiga Arnauda Delmontela i Paula Bettyja na vaše će lice instantno razvući osmijeh. Dizajn knjige Vrhunska čokolada već na prvi pogled privlači prizorom slasne čokolade i bobičastog voća, a za prave ovnisnike koji čokoladu obožavaju u baš svim oblicima, ova će knjiga biti fenomenalno štivo. Cijena knjige kreće se oko 200 kuna.

Naši su chefovi pomalo skromni kada su u pitanju kuharice pa ih tako još uvijek nemamo dovoljno za popuniti čitavu policu, ali imamo onu Tvrtka Šakote, jednog od naših najpoznatijih i ponajboljih chefova. Šakotini doživljaj veganske i makrobiotičke prehrane sažeti su u knjigu Preporuka chefa. Ova je kuharica namijenjena onima okrenutima zdravijem režimu prehrane, ali i onima voljnih eksperimentiranja. Kako nas ovaj chef svakodnevno uveseljava nekim svojim novim kulinarskim projektima, svakako bismo voljeli prolistati i njegove novije recepte. Preporuku chefa na policama naših knjižara možete pronaći po cijeni od oko 150 kuna.
 

 | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen


Domaća, zdrava i svakodnevna kuhinja definitivno je nešto što želimo na našim tanjurima. Inspirirajte se jednostavnim, sezonskim jelima autorice Alice Waters kroz više od 250 slasnih recepata u kuharici Umjetnost jednostavne hrane. Želite li je imati kod kuće, izdvojit ćete oko 250 kuna.

Zanima li vas neko specifično područje poput kruha, tjestenine ili jela od povrća svakako zavirite u jednostavno pisane knjige prepune sjajnih specijaliteta. Želite li zaviriti u srce Talijana zaljubljenog u kuhinju svoje domovine, birajte kuharicu Tjestenina Antonia Carluccia, simpatičnog starca koji će s vama podijeliti najslasnije tajne i recepte. 

Za početnički tečaj pečenja kruha poslužit će vam jednostavna kuharica Kruh i peciva koju izdaje Academia Barilla. Kupiti ju možete po cijeni od tek 50 kuna.

Definitivno vrijedna novaca i vremena bit će Obilje, kuharica svjetski poznatog chefa Yotama Ottolenghija. Majstor za gotovo svaku kuhinju svijeta u ovoj se kuharici posebice orijentira na jela od povrća. Originalne kombinacije inspirirane odrastanjem u Jeruzalemu naprosto će vas osvojiti. Kada prelistate Obilje, vrijeme je za kuharicu Jeruzalem koje još uvijek nema na policama naših knjižara, no može se naručiti na službenim stranicama chefa Ottolenghija. Obilje možete kupiti po cijeni od 150 do 200 kuna.
 

 

potato, spinach and lentil tangine with couscous 😋

A post shared by Ola Wachowicz (@olawachowiczvb) on

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.