Špajza Gastro zvijezda 09. studenoga 2018.

Što se to točno kuha na ovogodišnjoj Gastro zvijezdi - pregled događaja

foto: Borna Filic/PIXSELL
gastro postao gastro.24sata.hr
Vrijedni i kreativno blogeri skuhali su nam najprije svoja omiljena jela, zatim se borili u izazovima i, na kraju, u potpunosti zaslužili svaki dobiveni glas. Do kraja glasovanja dijeli nas još samo nekoliko dana i upravo zato, donosimo vam pregled proteklih i onih događaja koji tek dolaze. Evo što nas čeka!

Najprije je naš stručni žiri odabrao 20 finalista u pet kategorija. Neke smo tek upoznali, s nekima se već i družili, neki su nam kuhali, a neke ćemo tek upoznati. Veselili smo se tako na prvom Gastro zvijezda meetup-u gdje su nam se blogeri predstavili svojim genijalnim jelima i osvojili nas na prvu. Odmah smo znali da je žiri obavio sjajan posao pri odabiru finalista!

 

Možda vas zanima... Žiri odabrao finaliste Gastro zvijezde u pet kategorija - upoznajte ih! Špajza

 

 

Finalistice u kategoriji Zdrava hrana pripremile su nam zdravi doručak, pa se tako na stolu našlo zdravih namaza, krekera, čipsa od kelja, fantastični sezonski slojevi u čaši i sočni banana kruh. Tradicionalisti su nas iznenadili prefinom pašticadom, mesnom štrucom, slasnim ćuptetima i komiškom pogačom, dok je ekipa iz kategorije Slastice ljestvicu još malo podigla svojim divnim kreacijama. Našlo se tu čokoladnih kolača od oraha, tart od čokolade i kave te torta od čokolade i šumskog voća koja je oduševila baš svakog tko ju je isprobao.

 

 

Da bi natjecanje učinili još malo zanimljivijim i napetijim, nakon uživanja u hrani, naše smo finaliste zamolili da nam nešto i skuhaju. Tako su krenuli dvoboji u kojima je po dvoje finalista nasumičnim odabirom pripremalo dva različita jela. Bilo je tu juha od buče i brokule s popečcima, pohanih bataka i zagrebačkih odrezaka te sjajnih čokoladnih i voćnih eklera. Počistili smo tanjure do zadnje mrvice, dobro se zabavili, a zatim vam kroz videe predstavili kandidate te dvoboje u kojima su sudjelovali. Nadamo se da smo vam barem malo pomogli pri odabiru favorita kojem ste zatim udijelili svoj glas.

 

 | Author: Borna Filic/PIXSELL foto: Borna Filic/PIXSELL

 

Glasovati možete do kraja tjedna, 11. studenog, a onda dolazi vrijeme za one najbolje među najboljima. Nakon zbrajanja vaših glasova proglasit ćemo po dvoje superfinalista u svakoj kategoriji. 

 

Možda vas zanima... Meetup blogera: Jelima do titule Gastro zvijezde Špajza

 

Tada na red dolazi Ekspres Lonac s Ribafishem u kojem će se naši kandidati okušati u simpatičnim intervjuima dok ih zabavlja naš urednik Domagoj Jakopović Ribafish, baš kao što je to učinio s Davorom Gopcem. 

 

 

Nakon Ekspres Lonca vrijeme je za najzabavniji dio - okupljanje u zagrebačkoj Esplanadi, proglašenje pobjednika po kategorijama i, ono najvažnije, proglašenje Gastro zvijezde 2018. godine!

Družite se s nama, pratite nas putem live prijenosa na našim društvenim mrežama, glasujte za svoje favorite na Gastro zvijeda stranicama i pomozite nam odabrati najboljeg blogera regije!

 

 | Author: Borna Filic/PIXSELL foto: Borna Filic/PIXSELL

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.