Špajza 08. lipnja 2017.

Super trik: Ribanje sira više ne mora biti gnjavaža

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Do sirnih užitaka sada možete doći još lakše i bezbolnije. Naime, čišćenje ribeža nakon ribanja raznovrsnih sireva olakšat će vam jedan i više nego jednostavan trik...

Pizza s mozzarellom, tjestenina ili rižoto s parmezanom ili pak fini složenci s hrskavom zapečenom koricom od sira hrana su koju obožavamo.

Iako nam samo ribanje sira ponekad predstavlja velik problem zbog snage koju je potrebno uložiti u sam postupak, čišćenje ribeža nakon ribanja daleko je najveća gnjavaža kod pripreme takvih i sličnih tanjura.

 

Možda vas zanima... Novi okusi dobro poznate tjestenine sa sirom Recepti

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Da bi čišćenje prošlo što bezbolnije, a vi ne bi, kao što je to obično slučaj, naribali i polovicu spužvice, dovoljna će vam biti čista četkica za zube koju ćete držati u kuhinji za potrebe kao što je ova ili pak manja četka s drškom za posuđe. Ako pak ne posjedujete niti jedno od navedenog, poslužit će i nešto čvršći kist kojim obično premazujete peciva prije pečenja.

 

Možda vas zanima... Ostaci od sira savršen su završni dodatak juhama i umacima Špajza

 

Dlačice na takvim četkicama nešto su jače od same spužvice te se neće uništiti prilikom čišćenja, ali će se zavući u baš svaki dio ribeža i temeljito očistiti sve nečistoće koje prostim okom možda i ne biste vidjeli.

Priprema jela s ribanim sirom više nikada neće za sobom donositi neugodno ribanje, a vi ćete u jelima uživati više nego ikad. Provjereno!

 

Možda vas zanima... Danas kuhamo: Složenac od krumpira, slanine i blitve Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.