Špajza 08. rujna 2017.

Top 7 burgera koje morate pripremiti ovog vikenda

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Vikend je savršeno vrijeme za uživanje u slasnim zalogajima domaćih burgera. Donosimo vam pet ultimativnih recepata za bogate i sočne burgere koje bez imalo problema možete pripremiti kod kuće.

Meko pecivo s hrskavim sezamom, sočna pljeskavica, dobar domaći umak i omiljeno sezonsko povrće najvažnije su komponente dobrog burgera. Uzmite si vremena pa pripremi posvetite maksimalno pažnje kako biste na kraju uživali u savršenom domaćem fast foodu.

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Uz burgere, tu su i neizostavni krumpirići. Pripremite ih prema jednom od naših recepata kako biste hrskali na najfiniji način, a zatim ih umočite u sjajan domaći kečap. Naravno, dopušteni su i kupovni umaci, vikend je, a vikendom je dopušteno tek slasno uživanje!

 

promfit Možda vas zanima... Najhrskaviji prženi krumpirići u sedam koraka Špajza

 

Zaboravite na pakete miješanog mljevenog mesa iz obližnje trgovine. Želite li zbilja uživati u vrhunskim okusima, produžite do bolje mesnice i opremite se svježe mljevenim mesom. Neka ga mesar samelje pred vama, na taj ćete način moći i sami odabrati komad mesa koji želite da vam pripremi. 

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Kada ste obavili mesni korak, bacite se na pripremu jednog od tri naša najslasnija burgera - onog sočnog i neodoljivog, onog koji spaja svinjetinu na čak tri načina ili pak onaj naše blogerice Geekete u koji je lukavo i pametno ubacila svježi ananas.

 

hamburger Možda vas zanima... Pozor: Imamo recept za najsočniji hamburger Recepti Možda vas zanima... Trostruki užitak: Sendvič sa svinjetinom na tri načina Recepti Možda vas zanima... Novo i neodoljivo: Hawaiian burger s ananasom Kolumne

 

Za ljubitelje dobro pripremljene piletine, tu je i pileći burger. Hrskavi omotač, kiseli krastavci i umaci poput kečapa i majoneze jedino je što vam treba za jednostavan, domaći sendvič. Također, ovakav burger odlična je ideja za brzi ručak radnim danom. 

 

Možda vas zanima... Raspametite se: Slasni pileći burgeri s tajnim sastojkom Recepti

 

Osim mesnih, pripremiti možete i riblji burger. Birajte meso lososa ili pak se upustite u nešto jednostavniju pripremu s konzervom tune. Povežite sastojke, ubacite ih u tostirano pecivo i začinite aioli umakom koji će se idealno složiti uz ovakve, laganije burgere.

 

burger Možda vas zanima... Fino i zdravo: burgeri od lososa None Tuna-burger prema receptu čitateljice Jasmine Vlah Možda vas zanima... Tuna-burger prema receptu čitateljice Jasmine Vlah Recepti

 

Za povrtnu verziju pak odaberite pljeskavice od slanutka koje možete začiniti po želji, a kasnije koristiti i za falafel verziju burgera. Odlično će se složiti uz umak od grčkog jogurta, češnjaka i kopra, a dodati mu možete i nešto egzotičnije začine poput curryja, kurkume i kumina.
 

Burgeri od slanutka Možda vas zanima... Slasni burgeri od slanutka None
 

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.