Špajza 11. kolovoza 2023.

Tortilja, tajni sastojak brzih i ukusnih cimet rolica

Cimet rolice
Cimet rolice foto: Ekaterina Bolovtsova/Pexels
gastro postao gastro.24sata.hr
Cimet rolice su mnogima pri vrhu ljestvice najdražih slastica, a pronašli smo i efikasan način kako ubrzati njihov put od želje do tanjura

Želiš ukusne cimet rolice, ali pomisao na tijesto koje moraš umijesiti, pa zatim čekati da se digne te odbija od izrade ove slastice? Nema problema, evo jednostavnog načina kako cijeli proces ubrzati, a kao rezultat dobiti jednako sočnu slasticu!

Umjesto tijesta, za izradu ovih slasnih pužića možeš upotrijebiti i – tortilju. Trebat će ti najmanje 4 tortilje (ovisno o tome koliko velike rolice želiš napraviti, ali i dimenzijama čašica u tvom limu za muffine). Recept za cimet rolice je ovdje, dovoljno je da tijesto zamijeniš tortiljama.

 

Možda vas zanima... Cimet rolice s kremom od kave ugrijat će te u trenu Kolumne

 

Počni tako što ćeš premazati tortilju s malo kokosovog ulja ili otopljenog maslaca prije nego posipaš tanku mješavinu šećera i cimeta po cijeloj površini tortilje. Na nju stavi sljedeću tortilju i ponavljaj postupak dok sve tortilje ne budu posložene jedna na drugu.

Zatim naslagane tortilje čvrsto zarolaj u roladu. Snažan stisak rezultirat će urednijim rolicama. Oštrim nožem nareži roladu na pet do šest jednakih rolica. Mješavina maslaca u rolicama trebala bi djelovati kao vezivno sredstvo između slojeva.

 | Author: Michelle Henderson/Unsplash Tortilje će ti uštedjeti dragocjeno vrijeme pri izradi cimet rolica foto: Michelle Henderson/Unsplash

Uzmi kalup za pečenje muffina i unutrašnjost premaži kokosovim uljem ili rastopljenim maslacem. Pospi u čašice i malo zdrobljenih pekan oraha i dodaj još mješavine šećera i cimeta (u pećnici će se maslac, šećer i orašasti plodovi fino zapeći zajedno). Na kraju u svaku čašicu stavi po jednu rolicu i peci dok ne dobiju lijepu boju.

Kad su cimet rolice pečene, izvadi ih iz kalupa i preokreni na rešetku za hlađenje. Nježno dodirni dno prstima da potakneš vruću pastu s mirisom cimeta da izađe iz rolica malo iscuri. I rolice su gotove – nikad brže!

 | Author: Mister Mister/Pexels Cimet rolice foto: Mister Mister/Pexels

 

Možda vas zanima... Ove cimet rolice slatke su na prvi pogled, ali i okus Recepti Možda vas zanima... Zamiriši dom sočnim cimet rolicama s bundevom! Recepti

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.