gastro postao
Jednostavni recept za cimet rolice koji će vas oduševiti
Tijesto za meke rolice sadrži poznate sastojke: brašno, šećer, sol, kvasac, vodu, mlijeko, maslac i jedno jaje. Kad zamijesite tijesto i izvaljate, pustite da se diže od 60 do 90 minuta. Prelijte glazurom i pecite na 190 stupnjeva oko 25 do 30 minuta.
Sastojci:
- 345g brašna
- 3 žlice šećera
- 1 žličica soli
- 1 paketić suhog kvasca
- 120ml vode
- 60ml mlijeka
- 40g maslaca
- 1 veliko jaje
Punjenje:
- 45g maslaca
- 1 žlica cimeta
- 50g šećera
Glazura od kave:
- 120g šećera
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 2-3 žlice kave (ili ako ne preferirate kavu, zamijenite mlijekom ili šlagom)
Priprema:
- Od pola brašna sa šećerom, soli i kvascom napravite smjesu kojoj ćete dodati tekući dio iz drugog koraka.
- Zagrijte vodu, mlijeko i maslac zajedno dok se maslac ne rastopi. Pomiješajte sa smjesom iz prvog koraka. Dodajte jaje i zamijesite tijesto.
- Razvaljajte tijesto u pravokutnik. Premažite omeškalim maslacem. Pomijšeajte cimet i šećer i pospite preko tijesta. Zarolajte tijesto i izrežite na male rolice.
- Prekrijte rolice i ostavite da se dižu oko 60 minuta.
- Kad se rolice udvostruče, zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva i pecite od 25 do 30 minuta.
- Netom prije serviranja, prelijte rolice glazurom. Pomiješajte šećer, vaniliju i kavu i prelijte preko rolica. Uživajte u toplim rolicama uz šalicu čaja, kave ili vruće čokolade.