gastro postao
Volite li najdražu jesensku slasticu koja uključuje jabuke, ovaj ćete recept zasigurno obožavati.
Donosimo vam recept za ukusne jabuke u šlafroku na jedan posve nov način. Pripremite slatku glazuru kojom ćete dodatno začiniti svoje zalogaje od jabuke i uživajte u slasnom desertu. Savršena jesenska slastica oduzet će vam nešto više vremena, ali sav će se trud u potpunosti isplatiti. Probajte pojesti samo jednu!
Potrebno vam je:
- 5 jabuka
- 2 žlice limunovog soka
- 5 žlica maslaca
- 3 žličice cimeta
- ½ šalice šećera
- 1 šalica šećera u prahu
- 1 žličica jabučnog octa
- 1 paketić suhog kvasca
- 3 šalice brašna
- 1 žličica soli
- 1 šalica mlijeka
- 2 jaja
- Ulje
Priprema:
- Ogulite i očistite jabuke.
- Ubacite ih u hladnu vodu u koju ste dodali dvije žlice limunovog soka.
- Stavite u hladnjak na pet ili više sati.
- Tijesto pripremite od kvasca, brašna, četiri žlice šećera, dvije žlice maslaca, žličice cimeta.
- Miksajte pa ubacite jaja i pola šalice mlijeka i nastavite miksati dok ne dobijete tijesto.
- Premijestite tijesto u nauljenu posudu i pustite da se diže dok ne postane duplo veće.
- Dok se tijesto diže, napravite punjenje.
- Ostatak maslaca otopite u tavi i pustite da posmeđi.
- Jabuke ocijedite, nasjeckajte i dodajte na maslacu.
- Pospite s tri žlice šećera i ostatkom cimeta.
- Kuhajte jabuke dok ne omekšaju pa dodajte ocat.
- Tijesto stavite na pobrašnjenu podlogu i napravite tanke trokutiće u koje ćete motati jabuke. J
- abuku stavite na najširi dio pa zamotajte.
- Pustite da se još malo dignu, a zatim ih pržite u ulju.
- Dok se jastučići pune, napravite glazuru kojom ćete prelijati slatke zalogaje.
- Šećer u prahu pomiješajte s mlijekom i zagrijte do vrenja.
- Pustite da se malo zagusti pa tom smjesom poprskajte peciva od jabuke.
Dobar tek!