gastro postao
Jabuke punjene cheesecake kremom najbolji su desert za jesenske dane.
Volite li jesen i sve divne plodove koje ona donosi, svakako ćete voljeti i ovaj jednostavan i efektan cheesecake. Izdubite jabuke, premažite ih cimetom i dopustite da čitava kuhinja zamiriše toplim mirisima. Napunite ih cheesecake kremom, a onda se prepustite guštanju uz najslađi desert ove jeseni.
Potrebno vam je:
- 4 jabuke
- ½ šalice otopljenog maslaca
- 2 žlice smeđeg šećera
- ½ žličice cimeta
- 300 g krem sira
- 5 žlica šećera u prahu
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 2 keksića
Priprema:
- Jabuke operite i izdubite.
- Pomiješajte otopljeni maslac, smeđi šećer i cimet pa time premažite jabuke.
- Pecite na 200 stupnjeva oko 20 minuta.
- Kremu od sira napravite tako da pomiješate krem sir, šećer u prahu i vaniliju.
- Napunite jabuke kremom i pecite još 10 minuta.
- Pospite cimetom i mrvljenim keksima.
Cijeli postpupak pogledajte u videu.
Dobar tek!