07. listopada 2016.

Cheesecake s jabukama kakav sigurno još niste probali

cheesecake jabuka
foto: Screenshoot
gastro postao gastro.24sata.hr
Jabuke punjene cheesecake kremom najbolji su desert za jesenske dane.

Volite li jesen i sve divne plodove koje ona donosi, svakako ćete voljeti i ovaj jednostavan i efektan cheesecake. Izdubite jabuke, premažite ih cimetom i dopustite da čitava kuhinja zamiriše toplim mirisima. Napunite ih cheesecake kremom, a onda se prepustite guštanju uz najslađi desert ove jeseni.

Potrebno vam je:

  • 4 jabuke
  • ½ šalice otopljenog maslaca
  • 2 žlice smeđeg šećera
  • ½ žličice cimeta
  • 300 g krem sira
  • 5 žlica šećera u prahu
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 2 keksića

Priprema:

  1. Jabuke operite i izdubite.
  2. Pomiješajte otopljeni maslac, smeđi šećer i cimet pa time premažite jabuke.
  3. Pecite na 200 stupnjeva oko 20 minuta.
  4. Kremu od sira napravite tako da pomiješate krem sir, šećer u prahu i vaniliju.
  5. Napunite jabuke kremom i pecite još 10 minuta.
  6. Pospite cimetom i mrvljenim keksima.

Cijeli postpupak pogledajte u videu.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.