Špajza 12. lipnja 2023.

U Labinu smo uživali u finim lokalnim vinima, hrani, pivu, glazbi

Wine & Music Night u Labinu
Wine & Music Night u Labinu foto: Ivor Mažar
gastro postao gastro.24sata.hr
Za sve koji su propustili prvo ovogodišnje izdanje manifestacija Wine & Music Night Labin imamo odličnu vijest - najavljena su još dva izdanja, 21. srpnja i 18. kolovoza!

Odlična vina lokalnih vinara, lokalno craft pivo, likeri i kokteli, fini zalogaji, dobra glazba i fantastična atmosfera bili su mamac za više od 1000 posjetitelja koji su proteklog petka uživali na drugom izdanju manifestacije Wine & Music Night. Događanje u prekrasnom Parku hrvatskih branitelja u Labinu organizirala je Turistička zajednica grada Labina.

"Puno je truda uloženo da bismo danas imali manifestaciju koja je zaista nadmašila sva naša očekivanja i drago mi je vidjeti koliko uživaju naši Labinjani, ali i brojni turisti te gosti iz cijele Istre, Rijeke i okolice. Hvala svima koji su pomogli da Wine & Music Night zablista pod lampicama našeg labinskog parka", izjavila je direktorica Turističke zajednice grada Labina Astrid Glavičić.

 | Author: Ivor Mažar Wine & Music Night u Labinu privukao je više od 1000 posjetitelja foto: Ivor Mažar  | Author: Ivor Mažar Astrid Glavičić i Silvija Kos Pifar foto: Ivor Mažar

Ipak je ovo bila manifestacija posvećena prije svega vinarima, pa ćemo njih prve i spomenuti. Naime, na Wine & Music Nightu predstavili su lokalni vinari okupljeni u udruzi vinara i vinogradara Labinštine – Trs. Uživali smo tako u izvrsnoj svježoj malvaziji vinarije Baćac koja se na ovogodišnjoj Vinistri okitila zlatnom medaljom, ali i odličnim vinima drugih vinarija – Perinić, Gobo, Juričić, Ćule, Fuhtar, Kos, Prskalo, Vosilia, Matiška, Miletić te Negri. Bilo je tu, uz svježe malvazije, i odličnih ljetnih rosea, brojnim damama omiljenih muškata, ali i moćnih crvenih vina (terana, merlota, kupaža…).

 | Author: Ivor Mažar Wine & Music Night u Labinu foto: Ivor Mažar  | Author: Ivor Mažar Moglo se kušati i craft pivo lokalne pivovare Labona foto: Ivor Mažar

Također, pravi hit bili su kokteli i likeri destilerije Krulčić, kao i craft piva labinske pivovare Labona, odnosno njihov blond i pale ale. Za prefinu hranu (kušali smo njihove izvrsne tortilje punjene žgvacetom od kokoši, a u ponudi su bili i labinski inćuni te dagnje s tarana paštom i dashi umakom) pobrinuli su se Pop – Up 66 powered by Fast66 (iskrene čestitke, Hrvoje Hrvatin i Sanel Jakupović!).

 | Author: Ivor Mažar Bruno Krajcar i Denis Razumović Razz foto: Ivor Mažar  | Author: Ivor Mažar Wine & Music Night u Labinu foto: Ivor Mažar

Organizatori su i odabirom glazbenog gosta opravdali naziv manifestacija Wine & Music Night. Uz dobro vino, odlično se, naime, sljubila ugodna glazba istarskog kantautora Brune Krajcara i riječkog saksofonista Denisa Razumovića Razza.

 | Author: Ivor Mažar Odlična gastro ponuda foto: Ivor Mažar

 | Author: Ivor Mažar Chef Hrvoje Hrvatin foto: Ivor Mažar

Za sve vas koji ste propustili prvo ovogodišnje izdanje manifestacije, imamo odličnu vijest – ovog ljeta očekuju nas još dva izdanja Wine & Music Nighta u prekrasnom Labinu. Prvo je na programu 21. srpnja, a drugo 18. kolovoza. Vjerujte, isplati se planirati godišnji prema ovim datumima jer čekaju vas vrhunska vina, lokalna hrana i pivo – hedonistička kombinacija za poželjeti!

 | Author: Ivor Mažar Wine & Music Night u Labinu foto: Ivor Mažar  | Author: Ivor Mažar Wine & Music Night u Labinu foto: Ivor Mažar  | Author: Ivor Mažar Likeri i kokteli Krulčić foto: Ivor Mažar  | Author: Ivor Mažar Wine & Music Night u Labinu foto: Ivor Mažar

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.