Špajza 11. srpnja 2023.

Znamo kako se pravi omlet iz kultne serije "The Bear"!

Omlet iz serije "The Bear"
Omlet iz serije "The Bear" foto: Hulu; Nathan Dumlao/Unsplash
gastro postao gastro.24sata.hr
Dok čekamo 19 srpnja kada će i u Hrvatskoj biti dostupna 2. sezona "The Beara", omiljene serije o kuharima i svijetu unutar (i izvan) kuhinje restorana, otkrivamo recepte za jela koja se u njoj pojavljuju

Iako je svoju premijeru već imala u SAD-u, dugoočekivana druga sezona serije "The Bear" još se u Hrvatskoj ne može legalno pogledati. Kod nas bi, putem streaming servisa Disney+, trebala biti dostupna 19. srpnja. Dok čekamo da nam postane dostupna, ponavljamo prvu sezonu, čitamo spoilere za drugu i proučavamo recepte za jela koja se pojavljuju u seriji kako bismo, kad ju napokon krenemo gledati, mogli sve sto skuhati, sjesti pred male ekrane i uživati svim osjetilima. Ne brini, radnju ti nećemo spojlati, ali hoćemo hranu koja se u seriji kuha.

 | Author: Hulu The Bear foto: Hulu

U 10 novih epizoda druge sezone "The Bear" krije se puno drame i stresa, ali i hrpa zanimljivih zalogaja. Tako primjerice u drugoj epizodi glavni lik Carmy priprema svježu tjesteninu, a u isto vrijeme Sydney mu priča zanimljivu anegdotu kad joj se svježa tjestenina raspala pa je fini ragu od janjetine morala poslužiti sa slatkim havajskim rolicama. U istoj epizodi pojavljuju se i Sydneyini fermentirani krastavci koje na kraju ipak ne uvrštavaju u novi meni restorana jer su – prekiseli.

 

The Bear Možda vas zanima... Znamo detalje druge sezone "The Beara", najbolje serije o kuharima ikad Najave

 

Tu su i salata s vrućim umakom od naranče koja je preslana, slastan sendvič s čilijem i ružmarinom, ručno rađeni tortellini punjeni ricottom, tart od lisnatog tijesta punjen mangom i kremom od kokosa, prefini sladoledni kup, klasični cannoli

A u 6. epizodi nazvanoj 'Fishes' prisutna su recepti za jela od riba i morskih plodova. Tu je slavni Donnin zapečeni jastog, kao i pečeni brancin, jelo koje je zaštitni znak obitelji Berzatto. Ne zaboravimo ni na složenac s tunjevinom, kao ni na punjene artičoke.

 | Author: Hulu The Bear foto: Hulu

U drugoj sezoni "The Beara" jede se i slasna Chicago-style pizza s debelim tijestom, a u zadnjoj, 10. epizodi zvijezda je prefina focaccia.

Veliku pozornost privukla je pak 9. epizoda u kojoj Sydney priprema francuski omlet s puno maslaca, a servira ga uz pomfrit sa zdrobljenim čipsom. Recept iz najdramatičnije serije vezane uz tematiku hrane objavio je nedavno The Washington Post.

 | Author: Hulu Omlet iz serije "The Bear" foto: Hulu

Omlet iz serije "The Bear"

Sastojci:

  • 3 velika jaja
  • prstohvat soli
  • 1 žlica maslaca
  • 30 g sirnog namaza
  • sitno sjeckani svježi vlasac
  • čips
  • svježe mljeveni crni papar

Postupak:

  1. Dobro izmuti jaja vilicom ili pjenjačom. Dodaj prstohvat soli i ponovno kratko istuci.
  2. Maslac rastopi u tavi na srednjoj prema blagoj vatri.
  3. Ulij izmućena jaja i uz stalno miješanje špatulom pripremi omlet. Kad su jaja skoro gotova, no još uvijek malo vlažna na vrhu, izravnaj omlet i po sredini, u liniji, stavi sirni namaz.
  4. Špatulom preklopi omlet – sa svake strane pomalo prema sredini, tako da se oba kraja preklope preko sira.
  5. Premaži gornji dio omleta maslacem. Pospi vlascem, svježe mljevenim crnim paprom i pospi zdrobljenim čipsom.

 | Author: Hulu Omlet iz serije "The Bear" foto: Hulu

 

Phoebeini keksi Možda vas zanima... Voliš 'Prijatelje'? Imamo recept za Phoebeine kekse! Recepti

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.