Agrifoccacia: Najveća zvijezda otvorenja terase restorana Bulldog!

Martina Lufti Pašić
Poznati su umjetnici i celebi proslavili otvorenje terase restorana Bulldog uz sjajne gastro delicije.
Vidi originalni članak

Sinoć je kultni zagrebački Bulldog, omiljeno mjesto za ispijanje kave na špici brojnih Zagrepčana, ujedno i novo ekskluzivno gastro odredište, napravio pravi happening i za goste, ali i mnogobrojne turiste i prolaznike.

Uz klapu Contra (ex Cambi), brojni su gosti došli uživati u delicijama koje su za njih pripremale tri mame, tri prijateljice Suzy Josipović Redžepagić, Vesna Kotlar i Tanja Soldo, vlasnica Bulldoga i supruga Zvonimira Solde, poznatog nogometaša i trenera, vlasnika Bulldoga.

Među brojnim poznatim licima bili su Leonarda Boban sa svojom djecom – Martom, Rafaelom i Ružom, Lejla Filipović, Nina Badrić, Vanja Mamić, Matija Vuica, Ana Miščević, Miroslav Ćiro Blažević, Ivana Šundov, Valerija i Boris Đurđević, Neda Parmać, Borna Rajić, Ronald Braus, Nada Abrus, Goran Vlaović, Mario i Draga Stanić, Joško i Žana Jeličić, Branimir i Sandra Mihaljević, Tomo Ricov, Ana Petričević Gojanović, Anita Malenica, Dubravko Šimenc, Veljko i Velinda Mršić, Ljiljana Vinković, Ivana Šundov, Dean Sinovčić, Sandra Marković, dr. Aleksandar Milenović, dr. Gordan Crvenković, Albert Papo te mnogi drugi.

Tema večeri bila je «Tri mame, devetoro djece» koja je veličala kvalitetnu domaću kuhinju kakvu doma spravljaju mame koje odlično kuhaju, a kakva se priprema i u restoranu Bulldog. Zvijezda večeri zasigurno je bila agrifoccacia, posebna pogača koja će se uskoro globalno dobiti zaštitu poput pizze, a koja se do prije nekoliko dana, osim u Zagrebu pripremala u još samo tri grada na svijetu i to sva tri u Italiji – Parmi, Veroni i Rimu.

Od prije nekoliko dana, agrifoccacia se priprema i u Milanu gdje je zaludila Milanese jer se za nju satima čeka u redu, baš poput čekanja ulaska u neke od najpopularnijih milanskih modnih dućana u kultnoj ulici Via Montanapoleone. Takva pomama ne čudi jer aggrifoccacia je zaista veličanstvena, pripremana s posebnim brašnom, po propisanim standardima, na točnoj temperaturi i u određenoj satnici.

Sinoć su Suzy, Tanja i Vesna priredile čak 44 agrifocaccie , ali i one s potpisom «mama». Tako smo imali agrifoccaciu s baby špinatom, ricottom, buffalo mozzarellom i pečenim cherry rajčicama by Suzy, s artičokoma i hrskavim špekom by Vesna i sa šparogama i prepeličjim jajima by Tanja.

Osim agrifoccacia gosti su uživali i u chicken i beef burgerima, rižotu s gljivama, tjestenini sa škampima, maurskim ražnjićima, rimskim njokima, 10-ak vrsta crostata i vinima Mouton Cadet Rothchild - Blanc, Medoc i Le Rose te proseccu Villa Sandi

Posjeti Gastro.hr