Banane i lješnjaci - kombinacija za najslađi kruh

Thinkstock
Najjednostavniji i najslađi kruh, onaj od banane, dobio je svoju hrskavu dozu lješnjaka.
Vidi originalni članak

Spoj spužvaste teksture kruha i hrskavih lješnjaka daje novu dimenziju slatkastom kruhu od banana. Birajte dovoljno zrele banane, one koje su već poprimile smeđe mrlje. Ovaj kruh ne treba se dizati, samo miješati, a možete ga poslužiti uz sladoled, izmrviti i napraviti od njega novi desert ili premazati čokoladnim namazom. Kombinirati možete i druge orašaste plodove poput oraha ili badema ili u kruh ubaciti komadiće čokolade. Uz ovaj kruh dozvoljeno je samo uživanje.

Potrebno vam je:

  • 2 šalice brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • ½ žličice soli
  • 4 zrele banane
  • 1 šalica brašna
  • 1 šalica maslaca
  • 2 jaja
  • ½ šalice lješnjaka

Postupak:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
  2. Premažite tepsiju maslacem.
  3. U posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo i prstohvat soli.
  4. Banane pretvorite u kašicu i dodajte im šećer.
  5. Bananama dodajte jaja i otopljeni maslac.
  6. Pomiješajte mokre sastojke sa suhima i dodajte tostirane i sjeckane lješnjake.
  7. Izlijte u tepsiju i pecite oko sat vremena.
  8. Režite kad se ohladi. 

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr