gastro postao
Nešto zrelih banana, malo vremena i neobično efektan kolač je na stolu.
Banane su odličan dodatak brojnim kolačima, bilo da su dio biskvita ili dekoracije. Donosimo vam brzinski recept za tortu koja je prepuna banana, a žlica cimeta daje joj poseban štih. Sprema se u jednom dahu i preokreće, takvo što još niste vidjeli. Još topla, idealno se slaže s kuglicom ledenog sladoleda od vanilije.
Potrebno vam je:
- 5 banana
- 3 jaja
- ½ šalice ulja
- ½ šalice šećera
- 1 žlica cimeta
- 2 šalice brašna
- ½ šalice maslaca
- 1 šalica smeđeg šećera
Priprema:
- Vilicom usitnite četiri zrele banane, dodajte jaja, ulje, šećer, cimet i brašno i pomiješajte kako bi dobili smjesu za biskvit.
- Na laganoj vatri otopite maslac i dodajte mu smeđi šećer.
- Ulijte u tepsiju i na to poredajte tanko narezanu bananu.
- Prekrijte smjesom za biskvit.
- Pecite na 170 stupnjeva, 40-50 minuta.
- Ohladite i preokrenite kolač na tanjur na kojem ćete ga poslužiti.
Detaljniji postupak pripreme pogledajte u videu.
Dobar tek!