07. lipnja 2016.

Efektan preokrenuti banana kolač

banana kolač
1/2
foto: Screenshoot
gastro postao gastro.24sata.hr
Nešto zrelih banana, malo vremena i neobično efektan kolač je na stolu.

Banane su odličan dodatak brojnim kolačima, bilo da su dio biskvita ili dekoracije. Donosimo vam brzinski recept za tortu koja je prepuna banana, a žlica cimeta daje joj poseban štih. Sprema se u jednom dahu i preokreće, takvo što još niste vidjeli. Još topla, idealno se slaže s kuglicom ledenog sladoleda od vanilije.

Potrebno vam je:

  • 5 banana
  • 3 jaja
  • ½ šalice ulja
  • ½ šalice šećera
  • 1 žlica cimeta
  • 2 šalice brašna
  • ½ šalice maslaca
  • 1 šalica smeđeg šećera

Priprema:

  1. Vilicom usitnite četiri zrele banane, dodajte jaja, ulje, šećer, cimet i brašno i pomiješajte kako bi dobili smjesu za biskvit.
  2. Na laganoj vatri otopite maslac i dodajte mu smeđi šećer.
  3. Ulijte u tepsiju i na to poredajte tanko narezanu bananu.
  4. Prekrijte smjesom za biskvit.
  5. Pecite na 170 stupnjeva, 40-50 minuta.
  6. Ohladite i preokrenite kolač na tanjur na kojem ćete ga poslužiti.

Detaljniji postupak pripreme pogledajte u videu.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.